Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

«Κόκκινα» δικαστήρια: Ανοίγουν δίκες στα τμήματα του ΣτΕ – Η νέα ΚΥΑ δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα

Εκδίδεται άμεσα η νέα ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων , που μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά η δραστηριότητά τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Κόκκινα» δικαστήρια: Ανοίγουν δίκες στα τμήματα του ΣτΕ – Η νέα ΚΥΑ δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα

Μόνο επιπλέον δίκες στο ΣτΕ και συγκεκριμένα σε τμήματά του θα προβλέπει η νεα ΚΥΑ για τα δικαστήρια που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα άλλο ουσιαστικά , περαν από μικρές και άνευ ουσίας λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα θα ακολουθηθεί η εβδομαδιαία τακτική που συναρτάται με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αφού τα πράγματα όπως παρουσιάζονται στην Αττική, που πέρασε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», οδηγεί σε συγκράτηση. Εν ολίγοις από βδομάδα και βλέπουμε..

Άνοιγμα

Κι όλα αυτά ενώ , όπως έγραψε το dikastiko.gr, είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν το άνοιγμα ακόμα και των Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας στις 8 Φεβρουαρίου , αφού αν τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν σταθερά προς τα κάτω , τότε υπήρχε εισήγηση για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των δικαστικών διαδικασιών.

Ο σχεδιασμός σύμφωνα με πληροφορίες ήταν, όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, να ανοίξει το ΣτΕ (δηλαδή να γίνονται όλες οι δίκες πέραν της Ολομέλειας, και στα τμήματα) από 1η Φεβρουαρίου και από τις 8 Φεβρουαρίου να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα.

Δηλαδή ακόμα και τα ποινικά ακροατήρια, με μέτρα προστασίας βέβαια και συγκριμένους περιορισμούς.

Η φράση μάλιστα που είχε χρησιμοποιήσει  αρμόδια πηγή ήταν “όταν ανοίξουν τα Λύκεια θα ανοίξουν και τα δικαστήρια.”

Τα δεδομένα όμως πλέον είναι άλλα..

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ