Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Κόμμα Κασιδιάρη: Αίτημα να απέχουν για “λόγους ευπρέπειας” 3 Αεροπαγίτες που θα κρίνουν την τύχη του – Ποιες γυναίκες δικαστές αφορά – BINTEO

Αν δεν απέχουν, τότε ζητεί την εξαίρεσή τους "γιατί δημιουργείται εικόνα μεροληψίας". Ποιες είναι ο 3 γυναίκες Αεροπαγίτισες - Στη "συνάντηση" είχε αναφερθεί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα και γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κόμμα Κασιδιάρη: Αίτημα να απέχουν για “λόγους ευπρέπειας” 3 Αεροπαγίτες που θα κρίνουν την τύχη του – Ποιες γυναίκες δικαστές αφορά – BINTEO Eurokinissi

Αίτημα αποχής από τα καθήκοντά τους 3 Αεροπαγιτιτών που συμμετέχουν στη σύνθεση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατέθεσε προ ολίγου το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες”.  Το κόμμα Κασιδιάρη, ζητά την αποχή τριών μελών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, που τις προσεχείς ημέρες θα κρίνει την τύχη των «Ελλήνων», επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων τρεις γυναίκες δικαστές πραγματοποίησαν προ διάσκεψη ώστε να προετοιμάσουν απορριπτικό σκεπτικό για το κόμμα.

Το αίτημα αφορά, όπως εξηγεί η δικηγόρος, Βάσω Πανταζή, αποχή των ίδιων για λόγους ευπρέπειας “ώστε να μην δημιουργείται εικόνα μεροληψίας στην κοινή γνώμη”. Αυτό αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, την προεδρεύουσα του Α1 Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, την Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και την Ασημίνα Υφαντή. 

Κόμμα Κασιδιάρη

EUROKINISSI

Παράλληλα, η Βάσω Πανταζή δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη σε δήλωσή της αναφέρει:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της συνθέσεως είναι τρεις δικαστές για τις οποίες τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν χώρα εκτενή δημοσιεύματα περί συμμετοχής τους σε μια συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί προκειμένου να καταγράψουν σκεπτικό απόρριψης του Εθνικού Κόμματος Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές.

Τα δημοσιεύματα αυτά παρότι αναμέναμε αρκετές ημέρες να διαψευστούν είτε από τις ίδιες, είτε από το συνδικαλιστικό όργανο, δεν έγινε καμία διάψευση. Αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι δεν θα είναι αντικειμενική και αμερόληπτη η κρίση τους. Να ξεκαθαρίσω ότι οι υπόνοιες αυτές δεν αφορούν το πρόσωπο του Ηλία Κασιδιάρη, αφορούν την κοινωνία γενικότερα. Καθότι η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία για τη δημοκρατία και τις ελεύθερες εκλογές. Επειδή λοιπόν δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια γι’ αυτές τις τρεις δικαστές αρεοπαγίτες, οι οποίες αποτελούν μέλη της συνθέσεως κι εμείς για να θωρακίσουμε θεσμικά απέναντι στην ελληνική κοινωνία την απόφαση αυτή, ώστε να μην αμφιβάλλει κανένας πολίτης ότι αυτή η απόφαση είναι αντικειμενική και δεν είναι προειλημμένη, καταθέτουμε αυτή τη στιγμή στο Τμήμα του Αρείου Πάγου αίτηση προκειμένου είτε οι ίδιες να δηλώσουν αποχή από τη σύνθεση του Τμήματος για λόγους ευπρέπειας, όπως ορίζει ο νόμος, άλλως ζητούμε να εξαιρεθούν με δικό μας αίτημα, καθ’ ότι, ούσες πρωταγωνίστριες αρνητικών δημοσιευμάτων, η δε τρίτη εξ αυτών, ούσα εφέτης ανακρίτρια είχε λάβει απόφαση γι’ αυτόν και τον είχε προφυλακίσει, ενώ αθωώθηκε αμετάκλητα για την κατοχή μιας νόμιμης καραμπίνας. Ζητούμε να απέχουν από μόνες τους, διαφορετικά ζητούμε να εξαιρεθούν από τον Άρειο Πάγο».

Στη συνάντηση είχε αναφερθεί ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα και γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας στο Kontra, στις 13 Απριλίου και μάλιστα στο αίτημα γίνεται επίκληση αυτού του ισχυρισμού (όπως και άλλα δημοσιεύματα):

“Συναντήθηκαν τέσσερις γυναίκες μέλη του Αρείου Πάγου σε οικία στην περιοχή του Παπάγου για να συζητήσουν τη διαδικασία αντιμετώπισης της επίμαχης υπόθεσης από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο οι τρεις εξ’ αυτών θα συμμετέχουν στην Ολομέλεια του μετά την ψήφιση της τροπολογίας Βορίδη”, ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης.

Αν δεν απέχουν οι δικαστές, το κόμμα του καταδικασμένου διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης ζητά την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση τρεις αρεοπαγίτες από άλλο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Α2) θα κρίνουν την αίτηση εξαίρεσης. 

Κόμμα Κασιδιάρη: Το υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η Νέα Δημοκρατία

Υπόμνημα κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο το απόγευμα του Σαββάτου, κατά της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδυεικύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

Κόμμα Κασιδιάρη

eurokinissi

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις ερχόμενες εκλογές.

Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδυεικύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή”.

Δείτε ΕΔΩ το υπόμνημα:

ΒΙΝΤΕΟ: KONTRA CHANNEL

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ