Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός: Πάνω από 190.000 ραντεβού για την τρίτη δόση μέσα στις πρώτες ώρες

Oι συμπολίτες μας που έκλεισαν ραντεβού μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας χθες ήταν χιλιάδες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Πάνω από 190.000 ραντεβού για την τρίτη δόση μέσα στις πρώτες ώρες EUROKINISSI

Ταχύτατοι είναι οι ρυθμοί που προχωρά ο εμβολιασμός για την τρίτη δόση στη χώρα μας καθώς οι συμπολίτες μας που έκλεισαν ραντεβού μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας χθες ήταν χιλιάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα χτες, Παρασκευή, μέχρι το πρωί του Σαββάτου στις 10:00 κλείστηκαν 193.000 ραντεβού τρίτης δόσης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ίδιο διάστημα κλείστηκαν και 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου και τα ραντεβού για τον εμβολιασμό μίλησε νωρίτερα και ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τρίτη δόση

Ρεκόρ 2,2 εκατ. συνολικών ραντεβού

Όπως είπε στο Open, το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναμνηστική δόση στους 3 μήνες προσέλκυσε αρκετό κόσμο και μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέων χρηστών.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχει προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για όσους θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση.

Ενδεικτικά σημείωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», τόνισε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Για τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα το βράδυ της Παρασκευής είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες για να κλείσουν ραντεβού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ