Κυριακή 03 Ιουλίου 2022

Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στα σχολεία – Η εισήγηση της Επιτροπής για τις πανελλήνιες

Πότε πρέπει να φορούν μάσκες μαθητές, φοιτητές και καθηγητές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες στα σχολεία – Η εισήγηση της Επιτροπής για τις πανελλήνιες eurokinissi

Για τα μέτρα κατά του κορονοϊού στα σχολεία συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η οποία εισηγήθηκε να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας από την 1η Ιουνίου για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στα εκαπιδευτικά ιδρύματα (πανελλήνιες, απολυτήριες, εξεταστικές).

Για την ώρα δεν ελήφθη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στα πλοία.

eurokinissi

Πού αλλού αναστέλλεται η χρήση μάσκας

Όπως είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες ο υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης, από την 1η Ιουνίου και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

«Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ