Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Κως: Στο εδώλιο του Εφετείου στρατιωτικός που κατηγορείται για πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κως: Στο εδώλιο του Εφετείου στρατιωτικός που κατηγορείται για πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου eurokinissi

Στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα εκδικαστεί στις 16 Ιουνίου 39χρονος στρατιωτικός που κατηγορείται για πλαστογραφία, καθώς ενεπλάκη σε σκάνδαλο στην οικονομική διαχείριση της Στρατιωτικής Μεραρχίας της Κω.

Του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ και για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αθώο έναν 33χρονο συγκατηγορούμενό του.

Στρατιωτικός κατηγορείται για πλαστογραφία

Unsplash

Στρατιωτικός κατηγορείται για πλαστογραφία: Το χρονικό

Ο πρώτος συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο συνταγματάρχη Kρεκούκια, στην περιοχή Αμπάβρη, στις 24 Μαρτίου 2014, φέρεται να κατάρτισε πλαστά έγγραφα, και να έκανε χρήση αυτών την 26η Μαρτίου 2014.

Ειδικότερα, ο πρώτος κατηγορούμενος που φέρει τον βαθμό του λοχαγού και υπηρετούσε ως διευθυντής του 80ού Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής (ΚΤΕΘ) της 80 ΑΔΤΕ φέρεται, αφού έλαβε από μπλοκ επιταγών Τράπεζας, επιταγή της Μεραρχίας, την συμπλήρωσε με τα στοιχεία του και το ποσό των 220.000 ευρώ πλαστογραφώντας τις υπογραφές του επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών (ΕΟΥ) και του Κεντρικού Διαχειριστή Χρηματικού.

Φέρεται να παρενέβη εξάλλου και στο ηλεκτρονικό σύστημα και να κατάρτισε σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο προς το Πρακτορείο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, συμπληρώνοντας ανύπαρκτους αριθμούς πρωτοκόλλου.

Στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο εμφάνιζε την συγκεκριμένη επιταγή να έχει εκδοθεί για κάλυψη και πληρωμή υπηρεσιών στελεχών μηνών Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014, κινήσεις στελεχών, μισθοδοσία οπλιτών και δαπάνες μονάδων.

Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου 2014, έκανε χρήση των παραπάνω δύο πλαστών εγγράφων εμφανιζόμενος με την ιδιότητα του διευθυντή του 80ού Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής ενώπιον του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου του Πρακτορείου της Τράπεζας στην Κω και του παρέδωσε την προαναφερόμενη πλαστή επιταγή, συρόμενη σε τραπεζικό λογαριασμό του 80ού ΚΤΕΘ και το προαναφερόμενο, απαιτούμενο συνοδευτικό της ανωτέρω επιταγής, πλαστό διαβιβαστικό έγγραφο, ως δήθεν ακριβές αντίγραφο εκ του δήθεν υπάρχοντος πρωτοτύπου, προκειμένου να επιτύχει την είσπραξή της.

Στρατιωτικός κατηγορείται για πλαστογραφία

FREEPIK

Ο τραπεζικός υπάλληλος τού παρέδωσε, ελλείψει επαρκούς ταμειακού αποθέματος, το ποσό των 20.000 ευρώ σε μετρητά, το οποίο ακολούθως κατέθεσε στον τηρούμενο σε τραπεζικό λογαριασμό του Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής της Κω, καθώς και επιταγή Τράπεζας, ποσού 200.000 ευρώ, εκδοθείσα εις διαταγή του πρώτου κατηγορούμενου, με σχετική εντολή πληρωμής προς υποκατάστημα Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω.

Ο πρώτος κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας στην Κω, με την ιδιότητα δήθεν του διευθυντή του 80ού Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής, οπισθογράφησε την επιταγή και εισέπραξε τα χρήματα.

Ο λοχαγός υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου τεχνικών – πνευματικών παιγνίων και τέξας ο οποίος λειτούργησε, όπως προέκυψε από την έρευνα, ως λέσχη παράνομης διεξαγωγής πόκερ!

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ