Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κούγιας για συμπλοκή στο Πέραμα: Η εντολή για παύση της καταδίωξης αφορούσε άλλη ομάδα ΔΙΑΣ

Το γραφείο του Αλέξη Κούγια προχώρησε σε τρεις διαπιστώσεις σχετικά με την υπόθεση. Η ανακοίνω ση του γραφείου αναφέρεται στην εντολή για παύση της καταδίωξης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κούγιας για συμπλοκή στο Πέραμα: Η εντολή για παύση της καταδίωξης αφορούσε άλλη ομάδα ΔΙΑΣ EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που όπως είχε ενημερώσει το dikastiko.gr, έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 20χρονου κατά την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα.

Το γραφείο προχώρησε σε τρεις διαπιστώσεις σχετικά με την υπόθεση και όπως αναφέρει: «δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας».

Στην ανακοίνωση του γραφείου του δικηγόρου τονίζεται ότι η εντολή για παύση της καταδίωξης από το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., «δεν αφορά την ομάδα των εντολέων μας». συμπλοκή στο Πέραμα

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ως γνωστόν, το δικηγορικό μας γραφείο δια του επικεφαλής μας κ. Αλεξίου Κούγια έχει αναλάβει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία εις βάρος του νεαρού Ρομά στο Πέραμα και την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του συνεπιβάτη του, ο οποίος ευτυχώς διεσώθη.

Μετά τη μελέτη της δικογραφίας θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τρεις διαπιστώσεις μας, τις οποίες δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πριν λάβουμε αντίγραφα της δικογραφίας:

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ήδη είναι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών οι δύο επιζήσαντες της τραγωδίας και εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο άλλος διαφεύγει της σύλληψης και δεν έχει ακόμη είτε συλληφθεί είτε παραδοθεί και καταζητείται, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για αυτή την συμπεριφορά, αφού είναι σίγουρο ότι διαφεύγει γιατί θέλει να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε εύλογες ερωτήσεις για την παράνομη συμπεριφορά του.

Αυτή η διαπίστωση νομικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αφού δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης των εντολέων μας για τις πράξεις των αποπείρων ανθρωποκτονίας εις βάρος τους δημιουργώντας έτσι όλο το νομικό υπόβαθρο για να αναγνωριστεί ότι ό,τι έπραξαν έγινε υπό τις νομικές προϋποθέσεις της αμύνης.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι εκ παραδρομής ή εκ προθέσεως, μάλλον για πολιτικούς λόγους, κάποιοι παραπλάνησαν τους δημοσιογράφους περί του ότι δήθεν υπήρξε επικοινωνία με τους εντολείς μας με το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου δήθεν τους εδίδετο η εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη. Συμπλοκή στο Πέραμα

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και η αλήθεια είναι η εξής: πράγματι υπήρξε τέτοια εντολή σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. και δεν αφορά την ομάδα των εντολέων μας, οι οποίοι ανήκουν στην «Ομάδα Χαϊδαρίου», αλλά σε άλλη ομάδα που είναι η «Ομάδα Καμινίων».

Τρίτον, θέλουμε να ενημερώσουμε τα ΜΜΕ ότι όλα τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδος της ΔΙ.ΑΣ. δεν επελέγησαν στην ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία τριετία, αλλά όλοι υπηρετούν και υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις πριν τη ΔΙ.ΑΣ. πολύ περισσότερα χρόνια και ήσαν όλοι έμπειροι αστυνομικοί με εξαιρετικό παρελθόν για την συμπεριφορά τους στην αστυνομία και σε όσες υπηρεσίες υπηρετήσαν.

Αυτές οι διευκρινήσεις κατά την κρίση του κ. Αλέξιου Κούγια και των συνεργατών του γραφείου μας είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη εικόνα που πρέπει να έχουν τα ΜΜΕ για αυτή την τραγωδία όπου έχασε την ζωή του δυστυχώς ένας συνάνθρωπος μας».

Συμπλοκή στο Πέραμα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, φως στις συνθήκες θανάτου του 20χρονου Ρομά στη συμπλοκή στο Πέραμα φέρνει η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα δεδομένα, φέρει δύο διαμπερή τραύματα και ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Την εξέταση διενήργησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσε ότι το θύμα έφερε «δυο διαμπερή τραύματα, το ένα στο θώρακα ψηλά στον πνεύμονα που βγήκε από την πίσω μεριά και το άλλο δεξιά στην κοιλιακή χώρα που δεν έπληξε ζωτικά όργανα. Και άρα το θανατηφόρο ήταν στον θώρακα. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος».

Αναφορικά με την απόσταση από την οποία πυροβολήθηκε ο νεαρός, ο κ. Μπογιόκας διαπίστωσε πως ο 20χρονος δέχθηκε πυρά από μακριά, πέραν των τριών – τεσσάρων μέτρων. Τα στοιχεία της πύλης εισόδου δείχνουν ότι δεν πυροβολήθηκε εξ’ επαφής και από κοντινή απόσταση. Επιπλέον, το θύμα βρέθηκε πεσμένο στην άσφαλτο, στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, στην μπροστινή πόρτα. Συμπλοκή στο Πέραμα

Όπως αναφερόταν το γεγονός ότι τα τραύματα είναι διαμπερή σημαίνει ότι δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί το όπλο ή τα όπλα από τα οποία εβλήθησαν οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του 20χρονου Ρομά, με δεδομένο ότι έχουν πυροβολήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί.

Ποιος ήταν ο 20χρονος

Πατέρας δύο παιδιών με παρελθόν σε κλοπές ήταν ο 20χρονος Ρομά, που έχασε τη ζωή του στη συμπλοκή τα ξημερώματα Σαββάτου στο Πέραμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία για την ταυτότητα του πρόκειται για παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών, ενώ η γυναίκα του κυοφορεί το τρίτο παιδί τους.

Ο 20χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές καθώς ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, φίλοι του κάνουν συνεχώς αναρτήσεις στα social media με φωτογραφίες και βίντεο αφιερωμένα σε αυτόν

Όπως έγραψε και το dikastiko.gr οι συγγενείς και οι φίλοι του 20χρονου είναι οργισμένοι και ζητούν Δικαιοσύνη. «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;». Ο πατέρας του νεκρού δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Μέλη της οικογένειας, όπως η χήρα, η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στην φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ