Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο

Ο δικηγόρος του Δημλητρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας μίλησε για τη διαδικασία και την υπερασπιστική γραμμή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο eurokinissi

Υπόθεση Λιγνάδη: Με βούλευμα του, ομόφωνα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας μίλησε για τη διαδικασία και την υπερασπιστική γραμμή.

«Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010. Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», είπε ο κ. Κούγιας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!».

«Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Λιγνάδη είναι γνωστή. Εμείς έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε κατά του βουλεύματος, αλλά θα κάνουμε αίτηση προσδιορισμού της δίκης. Δεν είναι αξιόπιστες προσωπικότητες οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Η ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες, και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας. Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από το Λιγνάδη. Η εισαγγελέας αντέγραψε την ποινική δίωξη και την έκανε πρόταση, χωρίς καμία επεξεργασία και καμία απάντηση στα ερωτήματα του κ. Λιγνάδη», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι είπε ο δικηγόρος των δύο θυμάτων

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο κ. Γιάννης Βλάχος, δικηγόρος των δύο εκ των τεσσάρων θυμάτων.

«Το περιβάλλον του κ. Λιγνάδη ήταν εξαιρετικό. Ο ίδιος είχε υψηλές θέσεις, που κατά το κατηγορητήριο εκμεταλλεύτηκε για να ικανοποιήσει τα πάθη του. Αν κάποιος έχει να παραπονιέται για τους χειρισμούς και τον τρόπο που έγινε η ανάκριση, είναι η πλευρά των θυμάτων. Που είναι το laptop, το κινητό και οι επικοινωνίες του Λιγνάδη; Που είναι η κατ’ οίκον έρευνα που έγινε μετά από 3 βδομάδες; Όλα αυτά μας στέρησαν τη δυνατότητα να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών μας», σημείωσε ο κ. Βλάχος.

«Ο μάρτυρας που ήταν στο εξωτερικό, προσήλθε, εξετάστηκε για πολλές ώρες, έδωσε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έγιναν. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.  Έγινε προσπάθεια σπίλωσης των θυμάτων. Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της δικαιοσύνης. Η διαδικασία δεν είχε δικονομικά λάθη», τόνισε ο κ. Βλάχος.

«Περιμένουμε τα θύματα, οι καταγγέλλοντες να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους γίνουν. Περιμένουμε δικαίωση», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ