Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023

Κούγιας κατά Λύτρα: Θα του κάνω μήνυση – Τι απαντά ο ποινικολόγος

Ο Αλ. Κούγιας μιλάει για “αυτοπροτεινόμενους δικηγόρους” που δεν σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας. Στον αντίποδα ο κύριος Λύτρας τονίζει ότι "ο κύριος Κούγιας είναι ένας δικηγόρος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κούγιας κατά Λύτρα: Θα του κάνω μήνυση – Τι απαντά ο ποινικολόγος (eurokinissi/dikastiko.gr)

Κούγιας κατά Λύτρα. Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ποινικολόγων ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση ΦραγκούληΟ Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 34χρονου αστυνομικού ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση για τις δηλώσεις που έκανε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει την οικογένεια του 16χρονου θύματος και κατέθεσε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

Σε μία ιδιαίτερη αιχμηρή ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας μιλάει για «αυτοπροτεινόμενους δικηγόρους», που – όπως λέει – «κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ».

Σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές», ο κ. Κούγιας αναφέρει πως «ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος».

Για το λόγο αυτό έλαβε εντολή από τον 34χρονο αστυνομικό να προχωρήσει σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου δικηγόρου και να καταθέσει αγωγή σε βάρος του «γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία».

Κούγιας κατά Λύτρα

eurokinissi

Κούγιας κατά Λύτρα: Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου του αστυνομικού

Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος.

Σήμερα έλαβα εντολή από τον 34χρονο εντολέα μου να μηνύσω τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να καταθέσω αγωγή εις βάρος του γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία, και κυρίως να του υπενθυμίσω, εκτός αν δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, ότι ήδη για τη μη προσωρινή κράτηση του 34χρονου και πολυβραβευμένου με ηθικές βραβεύσεις, λόγω της προσφοράς του σε συνανθρώπους μας, των οποίων τη ζωή έσωσε με κίνδυνο της δικής του ζωής, οικογενειάρχη αστυνομικού έχουν αποφανθεί υπέρ της ελευθερίας του, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον της υπόθεσης, με έναν τυπικό μόνο όρο περιοριστικών μέτρων, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια εμπειρότατη Πρόεδρος Πρωτοδικών και τρεις Πρωτοδίκες συμπεριλαμβανομένου και του Α΄ Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κου Γόγαλη και του συστήνω να μην επαναλάβει την προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και τους τέσσερις αυτούς τακτικούς Δικαστές δήλωση του, ότι, «εάν το θύμα δεν ήταν Ρομά, ο αστυνομικός θα ήταν φυλακή».

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι, προκειμένου να είναι στη δημοσιότητα, δεν σέβονται ούτε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, ούτε τους όρους που καθορίζουν την νομική αξιοπρέπεια.

Αθήνα, 27.12.2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Τι απαντά ο Απόστολος Λύτρας

Κούγιας κατά Λύτρα

eurokinissi

“Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του κυρίου Κούγια. Καταρχάς θέλω να  του επισημάνω, που προφανώς το γνωρίζει, ότι ο κυριος Θεοδωρος Γιάνναρος ήταν αυτός που πρότεινε στον κ. Δασκαλακη  να έλθει σε επαφή μαζί μου και να αναλάβω την υπόθεση τους, όπως και πράγματι έγινε. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει ο κύριος Γιάνναρος κατ΄ επανάληψη και δημοσίως να τον ενημερώσω δε, ότι όταν χειριζόμουν την υπόθεση, παρουσία και άλλων, η κατηγορούμενη που τώρα εκπροσωπεί, μας ανέφερε ότι ο κύριος Κούγιας την πήρε τηλέφωνο και της ζητούσε να την αναλάβει. 

Μπορεί λοιπόν ο κύριος Κουγιας να ρωτήσει την πελάτισσα του αν κάτι τέτοιο συνέβη, καθώς  και τι αυτή έλεγε σε εκείνο το στάδιο για τον νυν συνήγορο της. Περαιτέρω  να του επισημάνω, κάτι που επίσης γνωρίζει, ότι  δεν έχω ανάγκη απο  δημοσιότητα. Όσον αφορά στην υπόθεση του άτυχου Ρομά, ευτυχως αυτή την φορά δεν είπε  ότι ήταν «θέλημα θεού».

Ο κύριος Κούγιας είναι ένας δικηγόρος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του

Αθηνα 27-12-2022

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ