Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Κούγιας κατά Όθωνα Παπαδόπουλου και vice versa: Η “διαμάχη” του νυν και του πρώην δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Οι υπαινιγμοί για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας από Κούγια και οι προειδοποιήσεις για παραπομπή στο Πειθαρχικό και σε άλλες αρμόδιες αρχές του πρώην συνηγόρου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κούγιας κατά Όθωνα Παπαδόπουλου και vice versa: Η “διαμάχη” του νυν και του πρώην δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου (eurokinissi)

Κούγιας κατά Παπαδόπουλου και vice versa. Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Αλέξη Κούγια, νυν συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Όθωνα Παπαδόπουλου, ο οποίος την εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος.

Αναφορές για το ρόλο του πρώην δικηγόρου της Πισπιρίγκου που έκανε ο κ. Κούγιας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, προκάλεσαν τη δριμεία αντίδραση του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος κάνει λόγο για «άνανδρη συκοφαντική επίθεση εναντίον μου, με την οποία κατηγορούμαι ευθέως ότι, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ενήργησα βλαπτικά για τα συμφέροντά της».

Κούγιας

EUROKINISSI

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος «με λύπη μου διαπιστώνω ότι μετά την ανάληψη της υπεράσπισης της κατηγορουμένης από άλλο δικηγόρο, ακολουθείται συστηματικά η τακτική της διακίνησης έγγραφων επιστολών που φέρουν τον χαρακτήρα «δελτίων τύπου», που περιλαμβάνουν ανελλιπώς έμμεσες αναφορές στους «προηγούμενους δικηγόρους που έχουν χειριστεί την υπόθεση».

Η συμπεριφορά αυτή, τονίζει ο δικηγόρος «έρχεται ως συνέχεια του πεντάμηνου αγώνα που έδωσα για την προβολή των υπερασπιστικών ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ασκώντας με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα το ιερό έργο της υπεράσπισης, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τόσο την προσωπική και οικογενειακή μου ηρεμία, όσο και την προσωπική μου υγεία.

Για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, στο πιο δύσκολο χρονικό στάδιο της διαδικασίας σε βάρος της κ. Πισπιρίγκου, δεχόμουν πρωτοφανείς επιθέσεις σε ΜΜΕ ως συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, όντας ο μόνος που την στήριζε με σθένος στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου και του όρκου που έχω δώσει και βρέθηκα επανειλημμένως στην δύσκολη θέση να μου παρουσιάζονται από δημοσιογράφους, ζωντανά στον αέρα, στοιχεία και έγγραφα της δικογραφίας που αποτελούσαν προϊόντα διαρροής».

Και διευκρινίζει: «Τήρησα κατά γράμμα τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί λήψης αντιγράφων της δικογραφίας μόνον μία φορά ανά 30 ημέρες, γεγονός που αποδεικνύεται από τις έγγραφες αιτήσεις μου, που μπορεί να αναγνώσει όποιος έχει μελετήσει την δικογραφία, αλλά μπορεί να επιβεβαιωθεί και από την ίδια την, διενεργούσα την Ανάκριση, δικαστική λειτουργό».

Όθωνας Παπαδόπουλος

eurokinissi

Κούγιας κατά Παπαδόπουλου: Οι υπαινιγμοί για διαρροή εγγράφων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Κούγια, υπήρχαν υπαινιγμοί για τη διαρροή εγγράφων και συγκεκριμένα πως αυτός που «δίνει και έδινε τα στοιχεία και από τις δύο δικογραφίες της κας Πισπιρίγκου δεν ήταν ένας πολύ γνωστός Εισαγγελέας, που πιθανότατα της είπε ο πρώην δικηγόρος της όταν αυτή διαμαρτυρόταν προς αυτόν για τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων αλλά ήταν ο ίδιος, ο οποίος, δυστυχώς κατά την ίδια την κα Πισπιρίγκου, αντί να την υπερασπίζεται σταματώντας αυτή την παράνομη και ακραία συκοφαντική εκστρατεία εναντίον της, τη χρησιμοποίησε για να κάνει δημόσιες σχέσεις».

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε στο θέμα μιλώντας στην εκπομπή “Το Πρωινό” του Mega. «Από την πρώτη στιγμή προσπαθώ να διορθώσω την άδικη εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη Ρούλα Πισπιρίγκου» ενώ ανέφερε πως “τα κανάλια αγκάλιασαν την υπόθεσή της λόγω έλλειψης θεμάτων». Τόνισε δε πως «την έπεισαν να βγαίνει στις εκπομπές, λέγοντάς της ότι θα την βοηθήσουν και εκείνοι της διόριζαν δικηγόρους για να παίρνουν τη δικογραφία».

Χαρακτηριστική είναι πάντως η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου. «Το γεγονός της διαρροής εγγράφων της δικογραφίας της κ. Πισπιρίγκου σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ είναι αληθές και είχε επανειλημμένα καταγγελθεί από εμένα δημόσια κατά την εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Ο ισχυρισμός, όμως, ότι η συγκεκριμένη διαρροή δήθεν έγινε από εμένα είναι αήθης, ψευδής και συκοφαντικός και αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ. Άλλωστε, η διαρροή εγγράφων στα ΜΜΕ συνεχίζεται κανονικά και μετά την διακοπή της συνεργασίας μου με την κ. Πισπιρίγκου, χωρίς ούτε ο νέος της συνήγορος να μπορεί να την ελέγξει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διαρροή της πρότασης του κ. Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η οποία, σχεδόν ταυτόχρονα με την υποβολή της στο Συμβούλιο, δημοσιεύτηκε αυτούσια στο σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, σε χρόνο που εγώ δεν είχα πλέον πρόσβαση στην δικογραφία».

Αντί να ασχολείται με την πελάτισσα του, ασχολείται με μένα

Ιδιαίτερη αιχμηρή είναι η ανακοίνωση του πρώην συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπερασπιστική τακτική. «Σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την πορεία της υπόθεσης, αντί να ακούγονται υπερασπιστικοί ισχυρισμοί και πειστικές απαντήσεις της κατηγορουμένης σε σχέση με το κατηγορητήριο που της έχει απαγγελθεί, ακούγονται προσωπικές επιθέσεις, συκοφαντίες και μικροπρεπείς – κουτσομπολίστικες αναφορές καφενείου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την υπόθεση και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, ούτε στην ίδια, ούτε στην ανακάλυψη της αλήθειας. Αντί ο νέος της δικηγόρος να κάνει υπεράσπιση, ως έχει ιερή υποχρέωση, αφήνει συστηματικά αιχμές, υπαινιγμούς και κατηγορίες  εναντίον μου με δελτία τύπου που διακινεί, με άλλα λόγια, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ».

Και προσθέτει: «Σε προηγούμενα δελτία τύπου που έχει αποστείλει (σ.σ. ο Αλ. Κούγιας) αφήνει υπαινιγμούς σχετικά με τον «διορισμό δικηγόρων από τα κανάλια και τις εκπομπές, που παρείχαν υπηρεσίες χωρίς να πληρώνονται», υπαινιγμός που, αν αφορά εμένα, δείχνει ότι, είτε δεν έχει καλή επικοινωνία με τους εντολείς του, είτε διεξάγει αγώνα συκοφάντησης εναντίον μου με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την συναίνεσή τους, κι αυτό για τον λόγο ότι η οικογένεια της συγκεκριμένης κατηγορουμένης είναι απολύτως αδύνατον να του έχει δώσει τέτοια πληροφόρηση, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ποιός με σύστησε σε αυτούς (πρόσωπο που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του Τύπου και προκύπτει από σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο έχω κρατήσει και βρίσκεται στην κατοχή μου), καθώς και εάν έχω αμειφθεί για τις υπηρεσίες μου (με αλλεπάλληλες καταβολές από την οικογένεια της κατηγορουμένης στον τραπεζικό μου λογαριασμό μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής – e-banking)».

Κούγιας κατά Παπαδόπουλου

(eurokinissi)

Κούγιας κατά Παπαδόπουλου: Προσφυγή σε δικαστικές- εισαγγελικές αρχές προαναγγέλλει ο πρώην συνήγορος της Πισπιρίγκου

Σε σαφή προειδοποίηση προχωράει ο κ. Παπαδόπουλος σε περίπτωση νέας ανάμειξης του ονόματός του. «Προς απάντηση των υπαινιγμών, που συστηματικά αφήνει σε βάρος μου ο συγκεκριμένος δικηγόρος με τις επιστολές που διακινεί, θα ήθελα να του υπενθυμίσω την διάταξη του άρθρου 27 του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος, αρμόδιο για την τήρηση του οποίου είναι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου : «Δεν επιτρέπεται στο Δικηγόρο να χρησιμοποιεί υβριστικές ή υποτιμητικές εκφράσεις για τον αντίδικο συνάδελφό του, καθώς και να ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠ’ΑΥΤΟΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΘΕΣΗ».

Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να παίζει παιχνίδια χρησιμοποιώντας το όνομά μου. Αυτό το δελτίο τύπου αποτελεί αυστηρή προειδοποίηση ότι στην περίπτωση της παραμικρής αναφοράς του ονόματός μου, εμπλοκής μου σε ψεύτικα σενάρια, παραβίασης της προσωπικής μου ζωής και μεθόδευσης με σκοπό την συκοφαντική δυσφήμησή μου θα αντιμετωπιστεί με τον πιο σκληρό τρόπο και θα έχει ως συνέπεια την προσφυγή μου στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές κατά παντός υπευθύνου και την άσκηση όλων των δικαιωμάτων που προβλέπονται από τον νόμο» αναφέρει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ