Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Κοζάνη: Κλείνει η υψηλή γέφυρα των Σερβίων μετά από πληροφορίες περί διεύρυνσής των ρωγμών – ΒΙΝΤΕΟ

«Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κοζάνη: Κλείνει η υψηλή γέφυρα των Σερβίων μετά από πληροφορίες περί διεύρυνσής των ρωγμών – ΒΙΝΤΕΟ kozanimedia.gr

Την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη αποφάσισε, μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, εισηγήθηκε προς την ελληνική αστυνομία την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στη γέφυρα στο Βελβεντό, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

«Η Περιφερειακή Αρχή, με μέλημα την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου. Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γιώργος Κασαπίδης

kozanimedia.gr

Όπως μετέδωσε το ethnos.gr, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας και σε άλλα σημεία της υψηλής Γέφυρας Σερβίων, της δεύτερης μεγαλύτερης στη χώρα μετά από αυτή του Ρίου-Αντιρρίου, που περνά πάνω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου και αποτελεί τμήμα της εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας, αφήνει ο μηχανικός της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Παναγιώτης Πανέτσος.

«Σε ένα επικίνδυνο σημείο που προσπαθήσαμε να το ανατάξουμε προέκυψε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση και θέλει περισσότερα προληπτικά και πιο αυστηρά μέτρα. Ήμασταν πολύ τυχεροί που βρήκαμε αυτή την βλάβη τώρα και όχι αργότερα. Φαντάζεστε να μην την εντοπίζαμε τώρα τι θα γίνονταν…».  Εξωτερικά δεν φαινόταν το πρόβλημα. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και άλλο πρόβλημα τρωτότητας σε άλλο σημείο της γέφυρας. Για αυτό και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι έλεγχοι και στα άλλα σημεία προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες ενίσχυσης και να μην υπάρχει κίνδυνος» εξηγεί ο κ. Πανέτσος.

γέφυρα Σερβίων ρωγμές

kozanimedia.gr

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Ανακοινώνεται:

Α) Η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300  (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

B) Η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των τεσσάρων κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδός προς Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω ΠΑΘΕ, (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.
  • Τα επιβατηγά αυτοκίνητα καθώς και τα λεωφορεία και φορτηγά οχήματα με μέγιστο ύψος 4 μέτρα από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)- Αυλές- Γούλες- Ρύμνιο- Γέφυρα Ρυμνίου- Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου – Αιανής, Αιανή – Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής- Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

Γ) Η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος, στις οδούς εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρυμνίου, Αιανής και Λευκοπηγής, που διέρχονται τα οχήματα σύμφωνα με το ενδεικτικώς αναφερόμενο 4ο δρομολόγιο της ανωτέρω (Β) παραγράφου.

Δ) Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Γέφυρας Ρυμνίου, ορίζεται τα 40 χλμ/ώρα, μετά την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης.

Διακίνηση ναρκωτικών

eurokinissi

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις ρωγμές στη γέφυρα των Σερβίων

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη Γέφυρα των Σερβίων διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντές της.

Πιο συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης ζητά να διερευνηθούν αν τα μέτρα που πάρθηκαν διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3.5 τόνων.

Παράλληλα, ζητά να εξεταστεί η ασφάλεια των εναλλακτικών διαδρομών και να ερευνηθούν οι ενέργειες που έχουν γίνει από το 2020 μέχρι και σήμερα καθώς και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, καθώς συναφής ποινική δικογραφία σχηματίστηκε και το 2020.

Τέλος, ζητά να διερευνηθεί αν χρειάζεται να ληφθούν ακόμη και μέτρα πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση που υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για κατάρρευση. Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ