Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Κοζάνη: Οδηγούσε και… είδε ένα μεγάλο φίδι να κάθεται στη θέση του συνοδηγού

Το φίδι μπήκε στο αυτοκίνητο πριν από τον οδηγό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κοζάνη: Οδηγούσε και… είδε ένα μεγάλο φίδι να κάθεται στη θέση του συνοδηγού unsplash

Τον τρόμο έζησε ένας οδηγός, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κοζάνη, όταν αντίκρυσε φίδι μέσα στο αυτοκίνητο του.

Το φίδι μπήκε στο αυτοκίνητο πριν από τον οδηγό. Εκείνος κάθισε στη θέση του και ξεκίνησε για τον προορισμό του.

Είχε ανοιχτό το παράθυρο και ο θόρυβος από τον αέρα έπαιξε όπως φαίνεται ρόλο, στο να μην καταλάβει την παρουσία του ερπετού. Το φίδι ανέβηκε στο κάθισμα του συνοδηγού και ξαφνικά ο οδηγός το είδε δίπλα του.

Φίδι σε αυτοκίνητο

eurokinissi

Φίδι σε αυτοκίνητο: Ο έντρομος οδηγός κάλεσε αμέσως σε βοήθεια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του  kozanilife.gr το φίδι εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο το μεσημέρι της Πέμπτης από τον οδηγό του οχήματος οταν βρισκόταν στον επαρχιακό δρόμο από Οινόη προς Καπνοχώρι. Ο έντρομος οδηγός κάλεσε αμέσως σε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα Πυροσβεστικό όχημα με δύο άντρες, προκειμένου να προβούν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του φιδιού.

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν με ειδικές μεταλλικές λαβίδες – τσιμπίδες, που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Λίγα λεπτά αργότερα το φίδι βγήκε από το αυτοκίνητο και απελευθερώθηκε στο φυσικό του περιβάλλον.

Τι κάνουμε αν μας δαγκώσει φίδι

Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε δάγκωμα φιδιού ως έκτακτη ανάγκη, ανεξάρτητα από το αν νομίζετε ότι το φίδι ήταν δηλητηριώδες ή όχι. Πολλά φίδια φαίνονται ότι μοιάζουν και να μη δώσετε την απαραίτητη προσοχή.

Μην πανικοβληθείτε και μην κινηθείτε!

Ενώ είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε, το να παραμείνετε ακίνητοι μετά από ένα δάγκωμα φιδιού μπορεί αυτό να επιβραδύνει την εξάπλωση του δηλητηρίου στο σώμα. Εάν σας έχει δαγκώσει ένα δηλητηριώδες φίδι, η ακινησία μπορεί να σώσει τη ζωή σας.

Είναι μύθος ότι το δηλητήριο του φιδιού εισέρχεται απευθείας στη ροή του αίματος σας μετά από ένα δάγκωμα, αντιθέτως κινείται μέσω του λεμφικού σας συστήματος. Η λέμφος είναι ένα υγρό στο σώμα σας που περιέχει λευκά αιμοσφαίρια. Σε αντίθεση με το αίμα, το οποίο αντλείται συνεχώς στο σώμα σας, η λέμφος σας κινείται όταν μετακινείτε τα άκρα σας. Έτσι εάν μπορείτε να παραμείνετε ακίνητοι και ήρεμοι, μπορείτε να αποτρέψετε το δηλητήριο που βρίσκεται στη λέμφο να ταξιδέψει περισσότερο στο σώμα σας.

Εάν είστε βέβαιοι ότι το φίδι έχει απομακρυνθεί αφού σας δάγκωσε και δεν κινδυνεύετε να ξαναγίνει, παραμείνετε εκεί που βρίσκεστε. Εάν είστε με άλλα άτομα, δεν θα πρέπει να σας μετακινούν καθόλου. Πάρτε μεγάλες, βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσετε. Θυμηθείτε ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ σας: είναι σπάνιο για τους ανθρώπους (λιγότερο από 10%), να πεθάνουν από δάγκωμα φιδιού, ειδικά εάν ακολουθούν τα βήματα των πρώτων βοηθειών.Μην προσπαθήσετε να εντοπίσετε, να πιάσετε, να τραυματίσετε ή να σκοτώσετε το φίδι για να προσδιορίσετε το είδος του. Να γνωρίζετε πως αν είναι δηλητηριώδες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η περιοχή παρουσιάζει έντονο τοπικό φούσκωμα, ενώ μπορεί να παρουσιαστεί ναυτία, εμετός ή ιδρώτας. Σε επόμενα στάδια μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και υπνηλία, μυϊκή αδυναμία ή αρρυθμίες.

Εμπιστευτείτε το νοσοκομείο όπου το προσωπικό έχει πρόσβαση σε μια σειρά δοκιμών (με αιματολογικές εξετάσεις), που μπορούν να τους βοηθήσουν να προσδιορίσουν το είδος του φιδιού από το οποίο έχετε δαγκωθεί, επιτρέποντάς τους να σας δώσουν την κατάλληλη θεραπεία. (αντιτετανικό εμβόλιο, αντιβίωση, αντιοφικός ορός κλπ.).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ