Κρήτη: Στο εδώλιο ξενοδόχος – Ζητούσε πίσω τους μισθούς που έδινε στους εργαζόμενούς του

Μετά τις καταγγελίες στις αρχές οι αστυνομικοί έδωσαν κάποια προσημειωμένα χαρτονομίσματα προκειμένου να τα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον ξενοδόχο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: Στο εδώλιο ξενοδόχος – Ζητούσε πίσω τους μισθούς που έδινε στους εργαζόμενούς του EUROKINISSI

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ξενοδόχος στην Κρήτη έπειτα από καταγγελία υπαλλήλων του ότι απαιτούσε μέρος του μισθού που τους κατέθετε στην τράπεζα.

Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις για εκβιασμό και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Ηρακλείου. Το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε στα δικαστήρια απ’ όπου ζήτησε και έλαβε αναβολή με αποτέλεσμα η δίκη να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ο ξενοδόχος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο στους τρεις εργαζόμενους όσο και στον πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη, όωπς μεταδίδει το cretapost.

Μετά τις καταγγελίες στις αρχές οι αστυνομικοί έδωσαν κάποια προσημειωμένα χαρτονομίσματα προκειμένου να τα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στον ξενοδόχο. Με αυτόν το τρόπο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 46χρονος ενώ τα 500 ευρώ αποδόθηκαν στον 23χρονο εργαζόμενο.

Κρυφές κάμερες

unsplash

Κρήτη: Ο ξενοδόχος ζητούσε πίσω μέρος των χρημάτων

Τον Οκτώβριο έφτασαν οι πρώτες ανώνυμες καταγγελίες στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου για τον 46χρονο  ξενοδόχο στη Σταλίδα.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι καταγγελίες να γίνονται επώνυμες με αποτέλεσμα η διοίκηση του Σωματείου να προχωρά την υπόθεση.

«Μπήκαμε μπροστά για τους εργαζόμενους. Αυτό που έκανε ο 46χρονος ήταν καθαρά εκβιαστικό. Το έκανε σε όλους σχεδόν τους υπαλλήλους του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης εξηγώντας τι ακριβώς γινόταν: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έβαζε στην τράπεζα τα χρήματα που όφειλαν να πάρουν οι εργαζόμενοι βάσει της συλλογικής σύμβασης. Ωστόσο, μετά από μια προφορική συμφωνία – η οποία παραμένει παράνομη και δεν ευσταθεί – οι εργαζόμενοι γύριζαν ένα μέρος του μισθού τους. Βάσει των καταγγελιών που έχουμε μιλάμε για χρήματα όπως 500 ή και 1000 ευρώ μηνιαίως».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ