Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κρήτη: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τις τελευταίες κινήσεις της 17χρονης που έπεσε από γέφυρα

Επιμένει στην στάση του ο Μητροπολίτης που έδωσε εντολή να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην εξόδιο ακολουθία της Νικολέτας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τις τελευταίες κινήσεις της 17χρονης που έπεσε από γέφυρα MEGA Live News

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που θα αναδείξει τα αίτια κάτω από τα οποία η 17χρονη έπεσε από γέφυρα στην Κρήτη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Την ίδια στιγμή, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Μητρόπολης να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην εξόδιο ακολουθία της 17χρονης λόγω της πιθανότητας αυτοχειρίας του κοριτσιού, αν και η οικογένειά της επιμένει πως ο θάνατός της προήλθε από ατύχημα.

17χρονη έπεσε από γέφυρα: Το ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τις τελευταίες κινήσεις της

Ένα ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ έδωσε στη δημοσιότητα το Live News που καταγράφει την πορεία της 17χρονης φεύγοντας από το σχολείο της.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11:03 της Πέμπτης, η 17χρονη Νικολέτα φαίνεται να περνά μόνη της με γρήγορο βήμα, από σημείο του δρόμου όπου υπάρχει κάμερα ασφαλείας καταστήματος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η 17χρονη επέλεξε να επιστρέψει στο σπίτι της από το σχολείο με τα πόδια, καθώς η απόσταση είναι 7.5 χιλιόμετρα. Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι της μαθήτριας.

Σύμφωνα με νέα μαρτυρία συμμαθήτριας της Νικολέτας στο Live News, «η Νικολέτα έφυγε με κλάματα από το σχολείο γιατί παρέδωσε λευκή κόλα».

«Εγώ γνωρίζω ότι εκείνη τη μέρα δεν είχε γράψει πολύ καλά ή είχε κάτι με το μάθημα και στενοχωρήθηκε με τον δάσκαλό της. Και μετά έφυγε τρέχοντας από την τάξη κλαίγοντας και πήγε στην τουαλέτα για να σκουπίσει τα δάκρυά της. Εκεί είδε την καθαρίστρια και την αγκάλιασε εκείνη τη στιγμή και μετά έφυγε πάλι τρέχοντας», ανέφερε συμμαθήτρια και φίλη της 17χρονης.

«Νομίζω ότι ένιωθε ότι και τα παιδιά και οι δάσκαλοι ήταν απέναντί της. Έδωσε την κόλα άδεια, μετά στενοχωρήθηκε και επέμεναν να της την ξαναδώσουν και της την έδωσαν στο τέλος, αλλά είχε θυμώσει πάρα πολύ και γι’ αυτό έφυγε κλαίγοντας», είπε.

Ο σπαραγμός της αδελφής και του πατέρας της 17χρονης: «Στη ζωή της έκανε μόνο καλό»

Ταυτόχρονα, η αδελφή και ο πατέρας της Νικολέτας μίλησαν στην τηλεοπτική εκπομπή αναφέροντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοκτόνησε.

«Απ’ ότι είχα καταλάβει τον τελευταίο χρόνο που μιλούσαμε η Νικολέτα δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο», δήλωσε η αδελφή της 17χρονης.

«Δεν ήθελε να διαβάσει, έτσι έλεγαν οι άνθρωποι έξω, εγώ δεν ξέρω τα γράμματα της Εκκλησίας. Αυτό εμένα δε με νοιάζει, αφού δεν ήθελε να το κάνει, δε μας πειράζει. Εγώ θέλω να βγει το πόρισμα ποιος ήταν αυτός που ζόρισε το παιδί μου και έπαθε ό,τι έπαθε», λέει ο πατέρας της. «Εμένα με νοιάζει», είπε από την πλευρά της η αδερφή της.

«Γιατί να μην έχει το δικαίωμα να διαβαστεί όπως οι υπόλοιποι νεκροί, έκανε κάτι κακό; Ίσα ίσα προσπαθούσε να έχει έναν ωραίο τρόπο ζωής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε θέλανε να το κάνουν;», ανέφερε.

Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δεν υπάρχει ακόμα επίσημο πόρισμα για τον θάνατο της ανήλικης.

Επιμένει στην στάση του ο Μητροπολίτης

Την δική του απάντηση έδωσε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου Γεράσιμος, σχετικά με την απόφασή του ο ιερέας του ιερού ναού στο Μόχο να μην ψάλει το Ευαγγέλιο, κατά την ταφή της 17χρονης Νικολέτας.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Γεράσιμου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν αναφέροντας πως η κηδεία στο χωριό της Κρήτης έπρεπε να τελεστεί κανονικά για την 17χρονη μαθήτρια.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος μίλησε στο cretalive.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Εκκλησία αγαπάει όλο τον κόσμο και δεν θέλει να δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα». «Η μη τέλεση της συνηθισμένης τελετής κηδείας γίνεται παιδαγωγικά από την Εκκλησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αγάπη ή πόνο για το παιδάκι που φεύγει…», ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει: «Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει».

Συγκεκριμένα σημείωσε πως: «Δεν κάναμε κάτι το οποίο εκφεύγει των κανόνων και των αποφάσεων της Εκκλησίας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αγάπη ή πόνο για το παιδάκι, το οποίο φεύγει. Γι’ αυτό και αυτό που τελέστηκε το Σάββατο, στο κοιμητήριο του Μοχού, ήταν η προσευχή της Εκκλησίας και η συγχωρητική ευχή που είναι και η ουσία της κηδείας. Στο τρισάγιο διαβάστηκε η ευχή. Είναι η ευχή της Εκκλησίας να αναπαύσει και να κατατάξει την ψυχή του παιδιού του κεκοιμημένου μετά των Αγίων και Δικαίων. Δεν είναι ότι δεν προσευχηθήκαμε».

Συνέχισε λέγοντας: «Γιατί η Εκκλησία και οι Κανόνες ορίζουν ότι δε γίνεται η συνηθισμένη τελετή της κηδείας; Γιατί αγαπάει όλο τον κόσμο και δεν θέλει να δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα. Δηλαδή στα παιδιά που έχουν παρόμοιους λογισμούς και παρόμοιες συμπεριφορές που είναι πάρα πολλά, δεν θα τους πούμε «αυτοκτονήστε και δεν τρέχει τίποτα. Ο Θεός είναι αγάπη. Κάντε και εσείς το ίδιο».

«Η εκκλησία έρχεται παιδαγωγικά και λέει ότι δεν τελούμε την τέλεση της κηδείας για να δείξει ότι δεν μπορεί κανείς να στερήσει ζωή και κυρίως τη δική του ζωή γιατί είναι το τέλος. Η κρίση βέβαια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Θεό. Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε το θεολογικό υπόβαθρο και περιεχόμενο. Μη μου πείτε όμως ότι αγαπάει ο οποιοδήποτε τους ανθρώπους περισσότερο από την Εκκλησία. Και ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που οδηγεί αυτά τα 17χρονα παιδιά στην αυτοκτονία. Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Η Εκκλησία προσεύχεται για όλους τους ανθρώπους και γι’ αυτούς που στερούν από μόνοι τους τη ζωή, οι οποίοι υπόκεινται στην απόλυτη κρίση του Θεού. Δεν ερχόμαστε εμείς να αντικαταστήσουμε το Θεό. Προσευχόμαστε και ευχόμαστε και για την ανάπαυση της ψυχής αλλά και για την παρηγοριά στους οικείους. Η μη τέλεση τελετής κηδείας είναι παιδαγωγικός τρόπος που η Εκκλησία από αιώνος το έχει θεσπίσει και το έχει ρυθμίσει με τους κανόνες και τις αποφάσεις και της Επισκοπικής μας Εκκλησίας της Κρήτης», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ