Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Λαμία: Η εταιρεία τροφίμων είχε ζητήσει από την ασφαλιστική αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τρεις ενδείξεις της ΔΑΕΕ για το σενάριο του εμπρησμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: Η εταιρεία τροφίμων είχε ζητήσει από την ασφαλιστική αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς – ΒΙΝΤΕΟ lamiareport.gr

Νέες πληροφορίες βγαίνουν στο “φως” για την υπόθεση με τη φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία, που εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, λίγο πριν την φωτιά στο εργοστάσιο, η εταιρεία τροφίμων απέστειλε email στην ασφαλιστική, ζητώντας αύξηση των ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς. Οι διαδικασίες ωστόσο δεν ολοκληρώθηκαν.

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Εμπρησμό “δείχνει” το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, κάνει λόγο για εμπρησμό.

Οι αξιωματικοί της ΔΑΕΕ έκριναν ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για τα στοιχεία της έρευνας που συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα οι τρεις ενδείξεις της ΔΑΕΕ είναι:

-γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση

-μύριζε βενζίνη Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους

-τα καταγραφικά: τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή…εξαφανίστηκε

Φωτιά σε εργοστάσιο: Οι μαρτυρίες

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δημοσιεύονται νέες μαρτυρίες για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου.

Υψηλόβαθμα στελέχη που παραχώρησαν δηλώσεις στο “Βήμα”, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμούΟι ίδιοι αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά άρχισε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα των εγκαταστάσεων, η φωτιά άρχισε από το υπόστεγο του κτηρίου. Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από όπου θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά αν και η μαρτυρία του εργαζομένου ανέτρεψε τα σενάρια.

Ο εργαζόμενος αρχικά ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μπροστινό τμήμα του βαν που βρίσκονταν σχεδόν “κολλητά” με το κεντρικό κτήριο που καταστράφηκε τελείως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ