Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες – Το “βιβλίο εσόδων” και τα λεφτά στις χάρτινες σακούλες – ΒΙΝΤΕΟ

Η φερόμενη ως αρχηγός κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις για τα ποσά που λάμβανε, τις ημερομηνίες, από ποιους καταστηματάρχες τα λάμβανε αλλά και πως θα τα μοίραζε στα υπόλοιπα μέλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες – Το “βιβλίο εσόδων” και τα λεφτά στις χάρτινες σακούλες – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν σήμερα οι 14 συλληφθέντες για το κύκλωμα εκβιασμών εκ των οποίων εννέα είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στη δικογραφία εμπλέκονται τουλάχιστον εννέα ακόμη άτομα ανάμεσά τους εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες ελέγχου της Περιφέρειας αλλά και υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το λογιστικό βιβλίο της φερόμενης αρχηγού του κυκλώματος

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας δημοσιεύει το OPEN. Η 43χρονη φερόμενη ως εγκέφαλος του κυκλώματος κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις για το πόσα έπαιρνε από κάθε επιχείρηση ποια ημερομηνία , πόσα είχε να πάρει αλλά και πόσα είχε να μοιράσει στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Κύκλωμα εκβιασμών: Ο τρόπος δράσης κι οι χαρτοσακούλες με τα χρήματα

Κάθε βήμα του κυκλώματος ήταν μελετημένο ενώ είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης με διακριτούς ρόλους.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, συνήθως τα χρήματα τα έπαιρνε ο αδελφός της 43χρονης φερόμενης αρχηγού, και στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι της μητέρας τους.

Οι δωροδοκίες σε δημόσιους υπαλλήλους, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να φαίνονται τυχαίες, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως σε τουαλέτες καταστημάτων και σε αυτοκίνητα, ενώ κρατούσαν και τσίλιες για τυχόν «ύποπτα» άτομα.

Όπως μεταδίδει το OPEN όσοι ήταν επιφορτισμένοι με την είσπραξη των χρημάτων δεν έπαιρναν ποτέ τα χρήματα στα χέρια τους. Οι επιχειρηματίες τα τοποθετούσαν σε μια χάρτινη σακούλα στο πάτωμα και έτσι γινόταν η συναλλαγή.

Σαρωτικές αλλαγές από τον Ν. Χαρδαλιά: “Μηδενική ανοχή”

Μετά τις αποκαλύψεις για τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους τις Περιφέρειας Αττικής, ο Νίκος Χαρδαλιάς σύμφωνα με το protothema.gr, αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να σαρώσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλάζοντας τα πάντα, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν άμεσα σε αργία, με υπογραφή Χαρδαλιά, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ήταν από την αρχή σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Νίκος Χαρδαλιάς

(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναστολή κομματικής ιδιότητας σε δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναστείλει την κομματική ιδιότητα δύο μελών του, τα οποία φέρονται να είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες. στο κέντρο της Αθήνας.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

eurokinissi

Η εμπλοκή υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού

Τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού φέρονται να ήταν μέλη στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για μια 63χρονη αρχιτέκτονα – μηχανικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων η οποία μάλιστα κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Η υπάλληλος, εξαιτίας της επαγγελματικής της θέσης είχε πρόσβαση σε ιδιοκτήτες υπό κατασκευή καταστημάτων, ξενοδοχείων αλλά και ιδιωτικών οικιών οι οποίοι προκειμένου να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες χρειάζονταν άδειες από την υπηρεσία της 63χρονης.

Η γυναίκα που φέρεται να ήταν το διευθυντικό στέλεχος στο κύκλωμα εκβιαστών ερχόταν σε επικοινωνία με την 63χρονη η οποία συνέτασσε πλαστές βεβαιώσεις με τη σφραγίδα της υπηρεσίας της και επιχειρούσε να επηρεάσει τα μέλη των Συμβουλίων που εξέταζαν τα αιτήματα των “πελατών” τους. Η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται, μάλιστα, ότι ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένη μέλη του κυκλώματος με τα κέρδη της να υπολογίζονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ για κάθε υπόθεση.

Η ίδια φέρεται να εισέπραξε αμοιβή 6.000 ευρώ για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων για το άνοιγμα πολυτελούς καταστήματος με ρούχα και αξεσουάρ διάσημου ξένου σχεδιαστή στη Χώρα της Μυκόνου καθώς και για υπό κατασκευή κατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ