Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: 12 συλλήψεις Εποπτών Υγείας της Περιφέρειας Αττικής – “Τσουνάμι” αλλαγών από Χαρδαλιά – Αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα εκβιαστών: 12 συλλήψεις Εποπτών Υγείας της Περιφέρειας Αττικής – “Τσουνάμι” αλλαγών από Χαρδαλιά – Αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ astynomiagr

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στη Περιφέρεια Αττικής μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας εκβιάζοντας καταστηματάρχες.

Συνολικά 12 Επόπτες Υγείας, υπάλληλοι της Περιφέρειας έχουν συλληφθεί λόγω ανάμειξης στο κύκλωμα όπως επίσης και 3 υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, από τους 12 συλληφθέντες οι εννέα εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Σαρωτικές αλλαγές από τον Ν. Χαρδαλιά: “Μηδενική ανοχή”

Μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης σύμφωνα με το protothema.gr, αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να σαρώσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλάζοντας τα πάντα, με στόχο την απόλυτη διαφάνεια και την τροποποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, έτσι ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

– Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

– Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

– Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν άμεσα σε αργία, με υπογραφή Χαρδαλιά, μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ήταν από την αρχή σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Νίκος Χαρδαλιάς

(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναστολή κομματικής ιδιότητας σε δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναστείλει την κομματική ιδιότητα δύο μελών του, τα οποία φέρονται να είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες. στο κέντρο της Αθήνας.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

eurokinissi

Η εμπλοκή υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού

Τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού φέρονται να ήταν μέλη στο κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πρόκειται για μια 63χρονη αρχιτέκτονα – μηχανικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων η οποία μάλιστα κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Η υπάλληλος, εξαιτίας της επαγγελματικής της θέσης είχε πρόσβαση σε ιδιοκτήτες υπό κατασκευή καταστημάτων, ξενοδοχείων αλλά και ιδιωτικών οικιών οι οποίοι προκειμένου να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες χρειάζονταν άδειες από την υπηρεσία της 63χρονης.

Η γυναίκα που φέρεται να ήταν το διευθυντικό στέλεχος στο κύκλωμα εκβιαστών ερχόταν σε επικοινωνία με την 63χρονη η οποία συνέτασσε πλαστές βεβαιώσεις με τη σφραγίδα της υπηρεσίας της και επιχειρούσε να επηρεάσει τα μέλη των Συμβουλίων που εξέταζαν τα αιτήματα των “πελατών” τους. Η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται, μάλιστα, ότι ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένη μέλη του κυκλώματος με τα κέρδη της να υπολογίζονται από 6.000 μέχρι 10.000 ευρώ για κάθε υπόθεση.

Η ίδια φέρεται να εισέπραξε αμοιβή 6.000 ευρώ για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων για το άνοιγμα πολυτελούς καταστήματος με ρούχα και αξεσουάρ διάσημου ξένου σχεδιαστή στη Χώρα της Μυκόνου καθώς και για υπό κατασκευή κατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Ερμού.

Κύκλωμα εκβιαστών: Ακόμα δύο υπάλληλοι του υπουργείου στο κύκλωμα

Στην υποβοήθηση της δράσης του κυκλώματος, χωρίς, ωστόσο, να είναι μέλη της, φαίνεται πως συμμετείχαν ακόμα δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα ένας 55χρονος αρχαιολόγος και ένας 54χρονος εργατοτεχνίτη, συνδικαλιστές και οι δύο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Καθότι η συμμετοχή τους στο κύκλωμα δεν ήταν διαρκής, δεν συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά θα κληθούν για κατάθεση στις αρμόδιες αρχές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ