Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Κύκλωμα στην Κρήτη άδειαζε τραπεζικούς λογαριασμούς: Στο στόχαστρό τους και φιλανθρωπικά σωματεία

«Πλούσια» δράση και μεγάλη λίστα θυμάτων είχε το κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα στην Κρήτη άδειαζε τραπεζικούς λογαριασμούς: Στο στόχαστρό τους και φιλανθρωπικά σωματεία

Κύκλωμα απατεώνων που εξαπατούσε πολίτες εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στην Κρήτη. Τα μέλη της σπείρας ήταν πολλά και βρίσκονταν σε όλη την Ελλάδα, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι είχαν και μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απατεώνες δεν είχαν κανέναν απολύτως ενδοιασμό καθώς είχαν «αδειάσει» λογαριασμούς απλών πολιτών, επιχειρηματιών ακόμα και… φιλανθρωπικών σωματείων αποσπώντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, στο… στόχαστρο των απατεώνων μπήκαν και φιλανθρωπικά σωματεία στη Βόρεια Ελλάδα που με διάφορες παγίδες κατάφερναν και «στράγγιζαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι οφειλές

Πριν λίγες ημέρες το λογιστήριο μίας εταιρίας τροφίμων που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα που παρουσιάζεται ως πελάτης που τους οφείλει κάποια χρήματα. Ο δήθεν πελάτης ζητάει τους λογαριασμούς τραπέζης για να εξοφλήσει το χρέος του. Η λογίστρια το δίνει και στη συνέχεια ο ίδιος μέσω μίας πλατφόρμας καταφέρνει και παίρνει τους κωδικούς με αποτέλεσμα να μεταφέρει σε δικό του λογαριασμό το ποσό των 15.000 ευρώ.

Λίγες μέρες αργότερα, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών στο Ηράκλειο πέφτει ακριβώς στην ίδια παγίδα. Το μέλος της εγκληματικής ομάδας έρχεται σε επαφή μαζί του και του αναφέρει πως πρέπει να του εξοφλήσει το ποσό που του οφείλει.

Ο «πελάτης» ήθελε να καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 750 ευρώ και τελικά κατάφερε να του πάρει 106.000 ευρώ από τους δύο του λογαριασμούς.

Σε παρόμοια παγίδα έπεσε και ένας άλλος επιχειρηματίας που έχει έδρα την Αθήνα.

Το κύκλωμα των απατεώνων εξαπατούσε μέσω αγγελιών

Δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω αγγελιών. Τόσο σε Αθήνα όσο και σε Κεφαλονιά υπήρξαν άνθρωποι που είχαν δει αγγελίες που είχε βάλει η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα στο ίντερνετ και αφορούσαν στην πώληση καναπέ, αυτοκινήτου κ.ά. Τα ανυποψίαστα θύματα κατέβαλαν τα χρήματα για την αγορά των προϊόντων χωρίς ποτέ να τα λάβουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ