Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας: Προσωρινά κρατούμενοι οι 2 από τους 10 κατηγορούμενους – ΒΙΝΤΕΟ

Οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σε κάποιους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας: Προσωρινά κρατούμενοι οι 2 από τους 10 κατηγορούμενους – ΒΙΝΤΕΟ unsplash

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 2 από τους 10 κατηγορούμενους για το κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας, και συγκεκριμένα ο αρχηγός και ο υπαρχηγός.

Οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ σε κάποιους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση.

Τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκε σε βάρος τους δίωξη για εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση η οποία είχε μορφή πυραμίδας με αρχηγό, υπαρχηγούς και πλήθος μεταπωλητών. Η οργάνωση φέρεται να δρούσε για περισσότερα από 8 χρόνια, κερδίζοντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η οικονομική ζημία στις εταιρείες COSMOTE TV, VODAFONE και NOVA, εκτιμάται περίπου στα 100.000.000 ευρώ. 

Πάνω από 25 εκατομμύρια τα κέρδη

Το κέρδος της συμμορίας υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η οργάνωση διέθετε παράνομο λογισμικό και προμήθευε με δικούς του αποκωδικοποιητές τους πελάτες του. “Έσπαγε” τις συνδρομητικές πλατφόρμες και αναμετέδιδε παράνομα τηλεοπτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 13.000 άτομα βρίσκονται στο πελατολόγιο της εγκληματικής οργάνωσης σε όλη την Ελλάδα, ενώ η ζημιά στις τρεις συνδρομητικές εταιρείες ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας: Ο τρόπος δράσης 

Το πρωί της Πέμπτης έγιναν 10 συλλήψεις σε Αθήνα και Πάτρα, ενώ αναζητούνται δέκα ακόμη συνεργοί τους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 42χρονος αρχηγός, ο υπαρχηγός, ο ταμίας, οι ενδιάμεσοι πωλητές και όλα τα ηγετικά στελέχη. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, ο αρχηγός ταξίδευε τουλάχιστον μία φορά το μήνα στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Κύπρο και εκεί μετέφερε το “μαύρο χρήμα”.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξέπλεναν το “μαύρο χρήμα” μέσω της αγοράς ακινήτων, της ίδρυσης ατομικών εταιρειών και μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ