Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Κυψέλη: Χωρίς ρεύμα 21 διαμερίσματα σε πολυκατοικία από τις 24 Δεκεμβρίου – Επιβιώνουν με γκαζάκια, φακούς και κεριά – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ένοικοι 21 διαμερισμάτων υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα από τις 17 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα περιμένουν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυψέλη: Χωρίς ρεύμα 21 διαμερίσματα σε πολυκατοικία από τις 24 Δεκεμβρίου – Επιβιώνουν με γκαζάκια, φακούς και κεριά – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Μια ιστορία παράνοιας εν έτη 2023 βιώνουν οικογένειες σε μια πολυκατοικία στην Κυψέλη, καθώς έπειτα από ένα βραχυκύκλωμα στα ρολόγια, δεν έχει ρεύμα εδώ και 43 ημέρες, με τους κατοίκους των διαμερισμάτων να ζουν σε πρωτόγονες και σκοτεινές συνθήκες και μάλιστα εν μέσω επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

«Εγώ ζω με τέσσερα παιδιά, δεν υπήρχε ούτε θέρμανση ούτε ρεύμα να κάνουνε τα μαθήματα. Για το μπάνιο δεν το συζητώ, για το μαγείρεμα, να πλύνουμε τα ρούχα, πήγαινα τις κατσαρόλες σε κάποια φίλη μου να μαγειρέψω. Τα άπλυτα σε μία άλλη φίλη μου να μου τα πλύνει και να μου το στεγνώσει», δήλωσε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ρήτρα αναπροσαρμογής

eurokinissi

Χωρίς ρεύμα οικογένειες σε πολυκατοικία στην Κυψέλη: Με φακούς, γκαζάκια, κεριά και σόμπες υγραερίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πολυκατοικία έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 24 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε φωτιά στα ρολόγια, λόγω βραχυκυκλώματος. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, και η επανασύνδεση έγινε, όμως μόνο στα 9 από τα 30 διαμερίσματα. Οι υπόλοιποι 43 ημέρες μετά, βρίσκονται ακόμα σε απόγνωση.

Ο λόγος που το ρεύμα συνδέθηκε ξανά στα 9 διαμερίσματα είναι, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ότι εκείνοι μόνο κατέθεσαν την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη που προβλέπει ο νόμος.

Την ίδια ώρα και με την σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει και την Αττική να είναι προ των πυλών, οι κάτοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων προσπαθούν να επιβιώσουν με γκαζάκια, φακούς, κεριά και σόμπες υγραερίου.

«Ούτε μπορούμε να μαγειρέψουμε, ούτε τίποτα, δεν υπάρχει ρεύμα. Σκέφτομαι που θα πάω να μείνω τώρα που έρχεται κακοκαιρία», δήλωσε άλλος ιδιοκτήτης διαμερίσματος.

Τα υπόλοιπα 21 διαμερίσματα πάντως υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα από τις 17 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα περιμένουν…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ