Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO, είναι στιγμή χαράς” – ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδήλωση στη Βίτσα ακυρώθηκε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO, είναι στιγμή χαράς” – ΒΙΝΤΕΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την ορεινή Βίτσα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της Unesco, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω καταιγίδας.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, συνοδεία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, συναντήθηκε στη Βίτσα με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Lazare Eloundou Assomo και τα στελέχη του Οργανισμού που βρίσκονται στη χώρα μας με αφορμή την εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Κατά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά είναι για εμάς μία στιγμή χαράς, αλλά και δικαίωσης. Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε. Μία σημαντική εξέλιξη, που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας».

Πρωθυπουργός για εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της Unesco

«Η συμπερίληψη του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO δεν αποτελεί απλώς τιμή για τη χώρα μας. Ισοδυναμεί παράλληλα με μια έμπρακτη δέσμευση για την προστασία της περιοχής από τις σύγχρονες απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση, αλλά και από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Γι’ αυτό και το νέο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του τόπου» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η εκδήλωση στη Βίτσα ακυρώθηκε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Στην εκδήλωση θα συμμετείχαν ο διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Λαζάρ Ασόμο, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ