Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Λαμία: Οι έρευνες ανέδειξαν τον βασικό ύποπτο για την φωτιά στο εργοστάσιο

Τα στοιχεία της έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο, έχουν μεταφερθεί στην εισαγγελία Λαμίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: Οι έρευνες ανέδειξαν τον βασικό ύποπτο για την φωτιά στο εργοστάσιο LamiaReport.gr

Νέες πληροφορίες βγήκαν στη δημοσιότητα για τη φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας, που εμπλέκεται στην υπόθεση με την τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα, καθώς οι Αρχές έχουν ήδη καταλήξει σε βασικά σημεία όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς και τους εμπλεκόμενους σε αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, το πόρισμα για τα αίτια της φωτιάς αναφέρει τον εμπρησμό. Ταυτόχρονα, πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει ήδη σε βασικό ύποπτο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία της έρευνας έχουν μεταφερθεί στην εισαγγελία Λαμίας.

Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας: Το email της εταιρείας για την αύξηση αποζημίωσης στην περίπτωση πυρκαγιάς

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, λίγο πριν την φωτιά στο εργοστάσιο, η εταιρεία τροφίμων απέστειλε email στην ασφαλιστική, ζητώντας αύξηση των ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς. Οι διαδικασίες ωστόσο δεν ολοκληρώθηκαν.

Οι μαρτυρίες

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δημοσιεύονται νέες μαρτυρίες για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου.

Υψηλόβαθμα στελέχη που παραχώρησαν δηλώσεις στο “Βήμα”, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμούΟι ίδιοι αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά άρχισε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα των εγκαταστάσεων, η φωτιά άρχισε από το υπόστεγο του κτηρίου. Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από όπου θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά αν και η μαρτυρία του εργαζομένου ανέτρεψε τα σενάρια.

Ο εργαζόμενος αρχικά ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μπροστινό τμήμα του βαν που βρίσκονταν σχεδόν “κολλητά” με το κεντρικό κτήριο που καταστράφηκε τελείως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ