Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

“Λαβράκια” έβγαλε το ΣΔΟΕ: Ο Πανεπιστημιακός με διδακτορικό στην… απάτη που υπεξαίρεσε 15 εκατ. ευρώ και ο λογιστής “τζογαδόρος”

Ανάμεσα στους απατεώνες, ένας καθηγητής πανεπιστημίου της Αθήνας και ένας λογιστής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Λαβράκια” έβγαλε το ΣΔΟΕ: Ο Πανεπιστημιακός με διδακτορικό στην… απάτη που υπεξαίρεσε 15 εκατ. ευρώ και ο λογιστής “τζογαδόρος”

Απάτες μεγατόνων αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ Αττικής που έφεραν στο φως οικονομικά εγκλήματα με υπέρογκα ποσά. Ανάμεσα στους απατεώνες, ένας καθηγητής πανεπιστημίου της Αθήνας και ένας λογιστής.

Αναφορικά με τον καθηγητή που φαίνεται πως είχε διδακτορικό στην… απάτη, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και το γεγονός ότι λόγω αυτής ήταν ένα πρόσωπο υπεράνω υποψίας, εξαπάτησε πλήθος προσώπων και απέσπασε συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τα επενδύσει μέσω εταιρειών του στο εξωτερικό.

Για να μη φανεί η απάτη, ο καθηγητής πανεπιστημίου αρχικά επέστρεφε μικροποσά από τα άτομα από τα οποία δανείστηκε ως απόδοση της επένδυσής τους. Έλεγχοι ΣΔΟΕ

Έλεγχοι ΣΔΟΕ: Ο λογιστής – “τζογαδόρος”

Άλλη μία υπόθεση σοκ είναι αυτή του λογιστή – «τζογαδόρου» ο οποίος μέσα σε πέντε χρόνια απέσπασε από τους πελάτες του -κυρίως ξένες εταιρείες- ποσά άνω των 16 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά ο λογιστής τα μετέφερε σε λογαριασμούς του και στη συνέχεια τα «έπαιζε» σε καζίνο και εταιρείες στοιχημάτων.

Τέλος, μεταξύ άλλων, στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ πιάστηκαν:

  • Μεγάλη βιομηχανική μονάδα της Δυτικής Ελλάδας που εισέπραξε καταχρηστικά επιχορήγηση συνολικής αξίας άνω των 13.000.000 ευρώ.
  • Υποκρυπτόμενη εταιρεία με φοροδιαφυγή ύψους 292.969 ευρώ.
  • Φυσικά πρόσωπα που απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικού ύψους άνω των 20.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ