Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ σε δικηγόρους και άλλους επιστήμονες – Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για τη λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έχουν μέχρι αύριο μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ σε δικηγόρους και άλλους επιστήμονες – Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, με την οποία διευρύνεται ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ – μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι – σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) υπενθυμίζει πως η σχετική προθεσμία λήγει αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου.

Η υπεύθυνη δήλωση – αίτησης χορήγησης, υποβάλλεται στην πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην ΚΥΑ Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης – Αίτησης Χορήγησης. Όπως σημειώνει ο ΔΣΑ, όσοι καθίστανται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ και είχαν ήδη υποβάλει αίτηση, δεν χρειάζεται να το πράξουν εκ νέου.

Όπως έγραφε το dikastiko.gr, με την απόφαση:

Όσοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών από 2014-2017 θα πάρουν όλοι το επίδομα αρκεί να μην έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ και όσοι έχουν κάνει έναρξη πριν το 2014 θα λάβουν το επίδομα αρκεί να μην καμία αύξηση εσόδων.

Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, τροποποιείται η ΚΥΑ με αριθμό 5629/22 της 4ης Φεβρουαρίου 2021 (Β’ 450/2021), με τίτλο «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς, από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων».

Ειδικότερα ορίζεται πως:

1. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα πρέπει, για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, αφενός μεν να εμφανίζουν μείωση κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 αφετέρου δε το οικογενειακό εισόδημά τους για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί).

2. Για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που έκαναν έναρξη επαγγέλματος, μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 και έως την 5η Φεβρουαρίου 2021, η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην εμφανίζουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

3. Δεν ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τους ασκούμενους δικηγόρους που έχουν ασφαλιστεί, μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 ή είναι εγγεγραμμένοι στον οικείο δικηγορικό σύλλογο, μετά την ημερομηνία αυτή.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ: fek-8

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ