Πέμπτη 13 Μαϊου 2021

Λίγο πριν την κανονικότητα – Τι και πως θα λειτουργεί από σήμερα Σάββατο

Σήμερα , ανοίξουν ξανά τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά, καθώς και τα κέντρα αισθητικής. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λίγο πριν την κανονικότητα – Τι και πως θα λειτουργεί από σήμερα Σάββατο

Τα σκληρά μέτρα του lockdown ήδη έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν , με το μεγάλο βήμα να γίνεται σήμερα  Σάββατο 24 Απριλίου 2021, που  θα ανοίξουν ξανά τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά, καθώς και τα κέντρα αισθητικής.

Έτσι, η αγορά κάνει ολική επανεκκίνηση, αλλά με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα mall θα ανοίξουν με click inside και click away και οι πολίτες, όπως και στα καταστήματα του λιανεμπορίου που έχουν ήδη ανοίξει, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13032 και θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για τα ψώνια του.

Όσον αφορά στο ωράριο, εμπορικά και mall μπορούν να ανοίξουν (προαιρετικά) από τις 07:00 το πρωί και να μείνουν ανοιχτά έως τις 20:30 το βράδυ. Εξαίρεση είναι η Μεγάλη Παρασκευή, που τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 13:00 (μετά την αποκαθήλωση δηλαδή) και θα κλείσουν στις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο, που θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 18:00.

Στα κέντρα αισθητικής θα είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση self test δυο φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες και όπως ανακοίνωσε ο γγ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος.

Οι θέσεις των πελατών πρέπει να έχουν δυο μέτρα απόσταση και οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα κέντρα αισθητικής μόνο ύστερα από ραντεβού είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει κάθε μέρα όταν ανοίγουν, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, για να τον δείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας, τα κέντρα αισθητικής μπορούν να ανοίξουν (προαιρετικά) από 07:00 έως 20:30 τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μεγάλη Παρασκευή, που θα ανοίξουν μετά την Αποκαθήλωση, στις 13:00 έως 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 07:00 έως 18:00.

Μέσα σε κάθε κέντρο αισθητικής (σ.σ. κυρίως χώρου, πλην βοηθητικών όπως γραφεία, αποθήκη), μπορούν να είναι τέσσερα άτομα για έως 100 τ.μ. και από 100 τ.μ. ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ