Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Λύση στο τεράστιο πρόβλημα στέγασης των Δικαστηρίων στη Ρόδο – Εγκαθίστανται στο ανακαινισμένο κτίριο του Κτηματολογίου

Τι αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής. Η προ μηνών κραυγή απόγνωσης των δικαστικών υπαλλήλων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λύση στο τεράστιο πρόβλημα στέγασης των Δικαστηρίων στη Ρόδο – Εγκαθίστανται στο ανακαινισμένο κτίριο του Κτηματολογίου EUROKINISSI

Δικαστήρια Ρόδου: Από τις πέτρες που έπεφταν στα… κεφάλια τους και τις αίθουσες να πλημμυρίζουν στις παλιές εγκαταστάσεις και που είχαν οδηγήσει όπως έγραψε το dikastiko.gr σε επιστολή- κραυγή απόγνωσης των δικαστικών υπαλλήλων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου μεταφέρονται πλέον σε ένα ανακαινισμένο κτίριο. Σε αυτό αναμένεται να λειτουργούν πλέον οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου και του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Η παράδοση του παλαιού κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου, η ανακαίνιση του οποίου έχει ολοκληρωθεί με πόρους ΤΑΧΔΙΚ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι ήδη γεγονός και στην τελετή παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής βρίσκεται για διακοπές στο νησί, ωστόσο, σύμφωνα και με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλη Περίδη το κτήριο όπου στεγάζονταν το Κτηματολόγιο Ρόδου.

dimokratiki.gr

Η ανάρτηση που έκανε σε προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ο κ. Αλεξανδρής,  αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο της ιδιωτικής μου επίσκεψης στη Ρόδο επισκέφθηκα μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλη Περίδη το Κτηματολόγιο Ρόδου για επισκόπηση και επίλυση των εκεί υπαρχόντων προβλημάτων και το Ειρηνοδικείο Ρόδου για να βοηθήσω τις διοικητικές υπηρεσίες στην υποβολή του αιτήματος μετεγκατάστασης στο κτήριο του παλαιού Κτηματολογίου το οποίο ανακαινίσθηκε πρόσφατα με πόρους ΤΑΧΔΙΚ από την  περιφέρεια και στου οποίου τη παραλαβή από τον περιφερειάρχη θα παραστώ αύριο (Παρασκευή 19 Αυγούστου)».

Τώρα πλέον ανοίγει ένα άλλο θέμα που αφορά την χρήση του. Ήδη, σύμφωνα με το rodiaki.gr με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να μετεγκατασταθούν εκεί, το Ειρηνοδικείο Ρόδου αλλά και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά το Ειρηνοδικείο, έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να επικαιροποιήσει και τηρώντας κατά ορθότερο τρόπο τις διαδικασίες προκειμένου να καταφέρει να μεταφερθεί στο κτήριο που μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Κτηματολόγιο Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά το Διοικητικό Πρωτοδικείο αν και υπάρχουν ενστάσεις αναφορικά με συγκεκριμένα ζητήματα όπως η πρόσβαση ΑμεΑ στο κτήριο κ.α.,  εντούτοις έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη μεταφορά των υπηρεσιών του, καθώς ως γνωστόν υπάρχει και δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την έξωσή του από το κτήριο της οδού Αλεξάνδρου Διάκου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ