Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Μ. Στενιώτη: “Επιδιώκουμε οι πολίτες να απολαμβάνουν δικαστική προστασία ταχεία, ποιοτική και αποτελεσματική”

Το ευχαριστήριο μήνυμα της ομάδας της απερχόμενης προέδρου της ΕνΔΕ. “Αφήνουμε ως παρακαταθήκη στο νέο Προεδρείο μία Ένωση με δημόσιο λόγο και εικόνα που αρμόζει σε αυτήν”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Στενιώτη: “Επιδιώκουμε οι πολίτες να απολαμβάνουν δικαστική προστασία ταχεία, ποιοτική και αποτελεσματική” dikastiko.gr

Μήνυμα ενότητας έστειλε η ομάδα της Μαργαρίτας Στενιώτη, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), η οποία στις πρόσφατες αρχαιρεσίες παρέδωσε τη σκυτάλη στην ομάδα του Χριστόφορου Σεβαστίδη.

Στην ανακοίνωση της εκφράζει «την ευχή να συνεχιστεί αυτό το έργο από το επόμενο προεδρείο και να μη βιώσουμε εκ νέου τις θεσμικές εκτροπές του παρελθόντος» και τονίζει πως «συνεχίζουμε και εμείς με ενότητα, με διάλογο και με σεβασμό στην αντίθετη άποψη».

Ομάδα Στενιώτη: «Θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε το κύρος της Δικαιοσύνης»

Όπως τονίζει η ομάδα αποτελούμενη από την Στενιώτη Μαργαρίτα, Πρόεδρος Εφετών, Βουλγαρίδη Κων/νο, Εφέτης, Βελία Νικήτα, Ειρηνοδίκη, Βεργώνη Ευστάθιο, Εισαγγελέας Εφετών, Καραναστάση Βασίλη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Σπυροπούλου Ελισσάβετ, Πρωτοδίκη, Φούκα Δημήτρη, Εφέτη, Φωτάκη Μάνο, Ειρηνοδίκης, Καραγιάννη Ωραιοζήλη, Πρωτοδίκης, Κοκαρίδα Αχιλλέα, Πταισματοδίκης και Ταβαντζή Γιώργο, Ειρηνοδίκης «θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε το Κύρος της Δικαιοσύνης, να προστατεύουμε τους συναδέλφους από άδικες επιθέσεις, να προσπαθούμε για βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και να επιδιώκουμε οι πολίτες να απολαμβάνουν δικαστική προστασία ταχεία, ποιοτική και αποτελεσματική».

Η παρακαταθήκη της προηγούμενης ηγεσίας

Σύμφωνα με την ομάδα Στενιώτη «ως παρακαταθήκη στο νέο προεδρείο που θα αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες αφήνουμε μία Ένωση με δημόσιο λόγο και δημόσια εικόνα που αρμόζει σε Δικαστική Ένωση, πλήρη διαφύλαξη της λειτουργικής και προσωπικής Ανεξαρτησίας των Δικαστών, πλούσιο επιστημονικό έργο, οικονομική αναβάθμιση όλων των συναδέλφων και λήψη μέτρων για βελτίωση της καθημερινότητας των Δικαστικών Λειτουργών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας Στενιώτη

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν εκ νέου την εντολή να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εκλεγέντες και μη εκλεγέντες στο ΔΣ συνάδελφοι θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε το Κύρος της Δικαιοσύνης, να προστατεύουμε τους συναδέλφους από άδικες επιθέσεις, να προσπαθούμε για βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης και να επιδιώκουμε οι πολίτες να απολαμβάνουν δικαστική προστασία ταχεία, ποιοτική και αποτελεσματική .

Ως παρακαταθήκη στο νέο προεδρείο που θα αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες αφήνουμε μία Ένωση με δημόσιο λόγο και δημόσια εικόνα που αρμόζει σε Δικαστική Ένωση, πλήρη διαφύλαξη της λειτουργικής και προσωπικής Ανεξαρτησίας των Δικαστών, πλούσιο επιστημονικό έργο, οικονομική αναβάθμιση όλων των συναδέλφων και λήψη μέτρων για βελτίωση της καθημερινότητας των Δικαστικών Λειτουργών.

Με την ευχή να συνεχιστεί αυτό το έργο από το επόμενο προεδρείο και να μη βιώσουμε εκ νέου τις θεσμικές εκτροπές του παρελθόντος συνεχίζουμε και εμείς με ενότητα, με διάλογο και με σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Στενιώτη Μαργαρίτα, Πρόεδρος Εφετών

Βουλγαρίδης Κων/νος, Εφέτης

Βελίας Νικήτας, Ειρηνοδίκης

Βεργώνης Ευστάθιος, Εισαγγελέας Εφετών

Καραναστάσης Βασίλης, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Σπυροπούλου Ελισσάβετ, Πρωτοδίκης

Φούκας Δημήτρης, Εφέτης

Φωτάκης Μάνος, Ειρηνοδίκης

Καραγιάννη Ωραιοζήλη, Πρωτοδίκης

Κοκαρίδας Αχιλλέας, Πταισματοδίκης

Ταβαντζής Γιώργος, Ειρηνοδίκης

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ