Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μ. Βορίδης: Προ των πυλών ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο υπουργός Εσωτερικών. Σε απόλυτη ισχύ το πρόστιμο των 300 ευρώ για όσους δεν προσκομίζουν τα απαιτούμενα τεστ ή πιστοποιητικά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Βορίδης: Προ των πυλών ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημοσίων υπαλλήλων σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής

Υπό εξέταση βρίσκεται η καθιέρωση του μέτρου υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε υπαλλήλους, που απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο υπουργός, η επέκταση του μέτρου και σε αυτές τις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων δεν αποκλείεται ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, έχει θεσπιστεί το πρόστιμο των 300 ευρώ για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου δεν εφαρμόζουν τα ήδη προβλεπόμενα μέτρα, όπως η διενέργεια τεστ μία φορά την εβδομάδα.

«Το 76% των εργαζόμενων στο Δημόσιο είναι εμβολιασμένοι, αλλά υπάρχει ένα 20% που δεν έχει εμβολιαστεί και αυτοί υποχρεούνται να φέρνουν μια φορά την εβδομάδα rapid test. Αν δεν το κάνουν, θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο 300 ευρώ τον μήνα που θα παρακρατείται από τον μισθό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ