Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Μ. Βορίδης: “Η πρόταση Προανακριτικής για τα Τέμπη πρέπει να αφορά ποινικές ευθύνες υπουργών”

"Μια πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής ερευνά ποινικές ευθύνες προσωποποιημένες και μάλιστα με προσδιορισμένα τα ποινικά τους αδικήματα", επισήμανε ο υπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Βορίδης: “Η πρόταση Προανακριτικής για τα Τέμπη πρέπει να αφορά ποινικές ευθύνες υπουργών” Eurokinissi

Η κυβέρνηση αναμένει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διενέργεια Προανακριτικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών για να τοποθετηθεί“, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης και διευκρίνισε πως “πρέπει να αφορά σε πρόταση, ώστε να κινηθεί η ποινική δίωξη εις βάρος υπουργών”.

Βορίδης: “Μια πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής ερευνά ποινικές ευθύνες προσωποποιημένες”

Στη συνέχεια δήλωσε ότι “μια πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής ερευνά ποινικές ευθύνες προσωποποιημένες και μάλιστα με προσδιορισμένα τα ποινικά τους αδικήματα”, αναφερόμενος σε κανονισμό της Βουλής.

Βορίδης

eurokinissi

“Περιμένουμε να τη δούμε, αλλά να ξέρετε ότι αυτό πρέπει να υποστηρίζει η όποια πρόταση κι αυτό είναι που πρέπει να αποφασίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο. Βάζω αυτή την διευκρίνηση για να πω – ίσως εκ του περισσού σε γνώστες – ότι δεν είναι Εξεταστική Επιτροπή για να συζητήσουμε τί τυχόν έγινε. Είναι πρόταση που αφορά ότι “είδαμε και καταλήξαμε ότι κάτι βλέπουμε από πλευράς ποινικών ευθυνών, είτε είναι απλές ενδείξεις, είτε ισχυρές, είτε αποχρώσες, αλλά πάντως ότι κάτι βλέπετε για τις ποινικές ευθύνες. Αυτό λοιπόν είναι που περιμένουμε να μας φέρετε για να τοποθετηθούμε επ’ αυτού”, σημείωσε καταληκτικά απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ