Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Μαρία Καρρά: Η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα καταθέτει προσφυγή κατά της δέσμευσης της περιουσίας

Η σύζυγος του δημοσιογράφου ερευνάται για 4 αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαρία Καρρά: Η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα καταθέτει προσφυγή κατά της δέσμευσης της περιουσίας eurokinissi

Προσφυγή κατά της διάταξης της αρχής για την δέσμευση της περιουσίας της, καταθέτει σήμερα η Μαρία Καρρά, σύζυγος του Γιώργου Τράγκα. Αυτό αποκάλυψε ο δικηγόρος της Θεόδωρος Μαντάς την Τετάρτη.

Επιπλέον ο κ. Μαντάς, αναφέρθηκε και στο ότι η σύζυγος του δημοσιογράφου ερευνάται για 4 αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο δικηγόρος της εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα στην διάταξη «απλώς αναφέρονται ως διατάξεις του ποινικού κώδικα που έχουν παραβιαστεί, χωρίς όμως να προσδιορίζονται με σαφήνεια», ενώ τόνισε ότι η πελάτισσά του αρνείται ότι ενέχεται σε τέλεση αδικημάτων και υποστηρίζει η ίδια ότι δεν έχει καμία σχέση και συμμετοχή στα αδικήματα που αναφέρονται.

Ο Θεόδωρος Μαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος έχει αναλάβει αποκλειστικά και μόνο την εκπροσώπηση της Μαρίας Καρρά η οποία είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, ενώ τόνισε ότι η εντολέας του είναι στην διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε χρειαστεί.

Για την περιουσία του εκδότη, ανέφερε ότι αυτή δεν ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και είπε ότι «εμείς απαντάμε ότι η ίδια η Αρχή για το ξέπλυμα προσδιορίζει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων στο ύψος των 23 εκατομμυρίων ευρώ».

Περιουσία Τράγκα

ΚΕΛΑΝ

Ο γιος του Γιώργου Τράγκα

Σύμφωνα με το Mega, ο γιoς του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης αναμένει τις εξελίξεις ενώ δηλώνει αποφασισμένος να αποδεχτεί την κληρονομιά του πατερά του.

Ο Νίκος Αγαπηνός θα τονίσει πως για τους κληρονόμους οποιαδήποτε εμπλοκή θα προκύψει αν αποδειχτεί γνώση και συμμέτοχή τους σε παράνομες πράξεις.

Η αποδοχή της κληρονομιάς όπως λένε οι δικηγόροι πρέπει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι αφού υπάρχει τετράμηνη διορία από την δημοσιοποίηση της διαθήκης.

Ύποπτη για κακουργήματα η Μαρία Καρρά

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο δικηγόρος της στον Alpha, η Μαρία Καρρά είναι ύποπτη για τέσσερα κακουργήματα.

Η έρευνα των αρχών για την περιουσία του εκδότη και δημοσιογράφου συνεχίζεται με τις ελληνικές αρχές να έχουν ακόμα και ατύπως επικοινωνήσει με τις αντίστοιχες αρχές στο εξωτερικό ενημερώνοντας εκ των πρωτέρων πως στην Ελλάδα ερευνάται ο πλουτισμός του δημοσιογράφου.

Αναφορικά με τη Μαρία Καρρά, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά της στοιχεία καθώς της αποδίδονται αόριστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, μαζί με τον Γιώργο Τραγκα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο νομικός της παραστάτης θα τονίσει πως οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται με αποδεικτικά στοιχεία και η Μαρία Καρρά ελέγχεται αλλά δεν κατηγορείται ενώ το πόρισμα δεν τους έχει επιδοθεί η θυροκολημμένη διάταξη, πάντως δεν έχει αναφορά σε off shore ή ακίνητα.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Μαντά η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα κατηγορείται για εκβίαση, απάτη από κοινού σε βάρος του δημοσίου, απιστία και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ