Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Μαρτυρίες-φωτιά στη δίκη του Μπ. Αναγνωστόπουλου που συνεχίζεται: Για “κακό ηθοποιό” και “σκηνοθετημένη υπόθεση” έκανε λόγο ο αστυνομικός που πήρε πρώτος στα χέρια του τη μικρή Λυδία

“Δεν πεθαίνει ένας άνθρωπος από αγκαλιά” κατέθεσε και ιατροδικαστής κατά την έναρξη της διαδικασίας στο Εφετείο Αθηνών, στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο πιλότος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαρτυρίες-φωτιά στη δίκη του Μπ. Αναγνωστόπουλου που συνεχίζεται: Για “κακό ηθοποιό” και “σκηνοθετημένη υπόθεση” έκανε λόγο ο αστυνομικός που πήρε πρώτος στα χέρια του τη μικρή Λυδία eurokinissi

Καταθέσεις που ακυρώνουν το αφήγημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου εξελίσσονται στη δίκη του πιλότου στο Εφετείο, όπου επιχειρεί να «σπάσει» την ισόβια κάθειρξη που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της Καρολάιν.

Οι πρώτες μαρτυρίες στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας -ξεκίνησε μετά από συνεχείς αναβολές- υπήρξαν καταπέλτης για το ρόλο του στη δολοφονία της Καρολάιν.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με τις μαρτυρίες των δύο αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στην οικία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπου ανέφεραν πως πρόκειται για σκηνοθετημένη υπόθεση.

Ο πρώτος αστυνομικός ανάφερε πως η Καρολάιν ήταν δεμένη με ύφασμα γύρω από το λαιμό, με την εικόνα να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχει στραγγαλιστεί. «Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος σηκώθηκε και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή. Του είπαμε να απομακρυνθεί ζήτησε το μωρό του το έδωσα, όμως έκανε κάποιες άγαρμπες κινήσεις και του το πήραμε ευγενικά».

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Δεν ήταν καλός ηθοποιός» σχολίασε ο μάρτυρας

Βγαίνοντας έξω από τη μεζονέτα, οι αστυνομικοί άρχισαν να παρατηρούν «περίεργες» λεπτομέρειες στη σκηνή του εγκλήματος. «Είδαμε ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης στο παράθυρο. Ήταν βγαλμένο. Μας έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του. Υπήρχε μια πραότητα. Του έλεγα να πάρει κάποιον δικό του άνθρωπο να πάρει το μωρό για εξετάσεις και μου έλεγε όχι ακόμη θα πάρω σε λίγο» είπε ο μάρτυρας.

«Δεν ήταν καλός ηθοποιός» σχολίασε ο μάρτυρας και περιέγραψε πως του έκανε εντύπωση η αδιαφορία του για το μωρό. «Είχε κρύο και το μωρό ήταν με πάμπερς. Εγώ πήρα μια κουβέρτα και το τύλιξα» είπε ο αστυνομικός που χαρακτήρισε τον Μπαμπη Αναγνωστόπουλο εξαιρετικά ψύχραιμο.

Ήταν και ο άνθρωπος που απαθανατίστηκε με το μωρό της αδικοχαμένης Καρολάιν, στην αγκαλιά του μέχρις ότου το παραλάβει η μητέρα του καταδικασμένου συζυγοκτόνου.

Δολοφονία Καρολάιν

eurokinissi

Δίκη Αναγνωστόπουλου: “Όταν του είπαν πως τελείωσε, δεν είχε καμία αντίδραση”

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αμέσως αντιλήφθηκε ποιος ήταν ο δράστης του εγκλήματος. «Στο υπόγειο είδα το παράθυρο ακουμπισμένο, δεν ήταν άτσαλα τοποθετημένο. Μου έκανε εντύπωση αυτό. Όταν είδα το σκυλί κρεμασμένο… το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ακούσαμε μια πνιχτή φωνή να καλεί σε βοήθεια. Μπαίνοντας στη σοφίτα βλέπω το μωρό, ακουμπούσε τα χέρια του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Μου έκανε εντύπωση πως το αφήσανε στο κρεβάτι και πως 2,5 ώρες μετά δεν είχε πέσει» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πως ήταν το θύμα;

Μάρτυρας: Ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Μου έκανε και αυτό εντύπωση γιατί το θύμα ήταν δεμένη με ρούχο και ο κατηγορούμενος με σπάγγο.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος τι έκανε;

Μάρτυρας: Πήγε μια φορά στο θύμα και δεν ασχολήθηκε άλλο. Όταν του είπαν πως η Καρολάιν τελείωσε, δεν είχε καμία αντίδραση.

«Δεν πεθαίνει κανείς από αγκαλιά» λέει ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής Χάιδω Σπηλιοπούλου πήρε τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021 στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά.

Η μάρτυρας ξεκαθάρισε στην κατάθεση της πως η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία, ενώ προσδιόρισε και την ώρα θανάτου της 20χρονης από τον παλμογράφο του ρολογιού που φορούσε στο χέρι της.

«Η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Το είδα στις σφύξεις της, όπως φαίνονται από τον παλμογράφο. Σε αυτόν, φαίνονταν κάποιες μετρήσεις πριν τη 01.00, με τους παλμούς 60-80. Λογικά εκείνη την ώρα πήγε για ύπνο. Ξαφνικά στις 4 και κάτι, οι σφίξεις αυξάνονται κατά 50%. Από τις 04.11 δεν υπάρχει καταγραφή, άρα επήλθε ο θάνατος» σημείωσε η ιατροδικαστής.

Πρόεδρος: Βλέπετε αν υπήρξε κάποια πάλη ή αντιπαράθεση;

Μάρτυρας: Να πω αν μίλησαν ή αν έγινε κάτι δεν μπορώ να το πω.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι την αγκάλιασε και αυτή αντιδρούσε και από τον σφιχτό εναγκαλισμό προκλήθηκε ο θάνατος.

Μάρτυρας: Ο εναγκαλισμός δεν γίνεται στο στόμα. Για να κλείσεις τα αγγεία πρέπει να το παλέψεις για ώρα. Θεωρώ απίθανο αυτό το σενάριο. Δεν πεθαίνει ένας άνθρωπος από αγκαλιά

Η μάρτυρας ανέφερε επίσης πως είχε εξετάσει και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και όπως είπε «οι κακώσεις του στο λαιμό, τους καρπούς ήταν τόσο ελαφρές που αναρωτιόμασταν πώς να τις καταγράψουμε. Ήταν τόσο δύσκολο να τις δούμε γιατι ήταν πολύ λεπτές σε πάχος».

Οι κατηγορίες κατά Αναγνωστόπουλου

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία στο Εφετείο στις αρχές Μαΐου, ο εισαγγελέας ανέγνωσε το βαρύτατο κατηγορητήριο σε βάρος του 35χρονου πιλότου. Το άκουσε με προσοχή και αμέσως μετά ο ισοβίτης πιλότος ζήτησε και έλαβε τον λόγο. Αποδέχτηκε τις κατηγορίες, δήλωσε μετανιωμένος, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της δολοφονημένης Καρολάιν, είπε ότι δεν ισχύουν οι πράξεις όπως περιγράφονται στο κατηγορητήριο και ότι δεν ήθελε να βλάψει την οικογένειά του.

Ακολουθεί την ίδια υπερασπιστική γραμμή, όπως στον πρώτο βαθμό. Μάλιστα τα λόγια που χρησιμοποίησε θύμισαν πάρα πολύ τα λόγια που χρησιμοποιούσε και κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ένα καινούργιο στοιχείο είναι ότι η υπεράσπιση του καταδικασμένου συζυγοκτόνου παρουσίασε νέους μάρτυρες υπεράσπισης. Ανάμεσά τους είναι και οι γονείς του, οι οποίοι ούτε είχαν βρεθεί στον πρώτο βαθμό στο πλευρό του ούτε είχαν καταθέσει υπέρ του.

Η δίκη στο Εφετείο διεξάγεται στη σκιά των αντιδράσεων από τους γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν και κυρίως από τον πατέρα της Ντέιβιντ Κράουτς.

Στην πρωτοβάθμια δίκη για τη δολοφονία Καρολάιν, ο πιλότος δεν κατάφερε να πείσει πως όλα έγιναν υπό το καθεστώς εντονότατης συναισθηματικής του φόρτισης και ότι βρισκόταν εν βρασμώ, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σημειώνεται ότι, βάσει της πρωτόδικης απόφασης, του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 11,5 χρόνια και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Παράλληλα είχε κριθεί ένοχος για θανάτωση ζώου συντροφιάς, την Ρόξι, που είχε «υιοθετήσει» η Καρολάιν και για ψευδείς καταγγελίες στις αρχές, αδίκημα που αφορά στην προσπάθειά του να εμφανίσει την εγκληματική του πράξη ως ληστεία μετακυλίοντας το βάρος της ποινικής ευθύνης για το έγκλημά του σε άγνωστους δράστες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ