Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Με ένα βιβλίο ξεχνιέσαι…- Στη φυλακή μειώνεις και την ποινή σου

 Το πιλοτικό πρόγραμμα στη Βραζιλία. Η «εξιλέωση μέσω της ανάγνωσης».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με ένα βιβλίο ξεχνιέσαι…- Στη φυλακή μειώνεις και την ποινή σου

Προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων δίνεται σε φυλακισμένους για να διαβάσουν κάποιο βιβλίο. Μπορεί να είναι μυθιστόρημα, βιβλίο φιλοσοφίας ή κάποιο επιστημονικό δοκίμιο.

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης θα πρέπει να γράψουν μία συνοπτική έκθεση για το βιβλίο, που διάβασαν. Η έκθεση θα πρέπει να είναι χειρόγραφη, χωρίς διορθώσεις, να γίνεται σωστή χρήση των παραγράφων και να διαβάζεται εύκολα.

Εφόσον, ολοκληρώσουν τη διαδικασία μπορεί να μειώσουν την ποινή τους κατά 4 ημέρες για κάθε βιβλίο που διαβάζουν. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται στο σωφρονιστικό σύστημα της Βραζιλίας.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναληφθεί 12 φορές, με δώδεκα διαφορετικά βιβλία, προσφέροντας έτσι στους φυλακισμένους το μέγιστο της μείωσης της ποινής τους κατά 48 ημέρες. Μια ειδική επιτροπή αποφασίζει ποιοι κρατούμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο έχουν αποκαλέσει «Εξιλέωση μέσω της ανάγνωσης».

«Θα μπορούσε κανείς με αυτόν τον τρόπο να βγει από την φυλακή διαφωτισμένος, και μια πιο ευρεία αντίληψη του κόσμου» είχε δηλώσει στο Reuters όταν το πρόγραμμα ξεκινούσε ο δικηγόρος από το Σάο Πάολο Andre Kehdi, επικεφαλής ενός προγράμματος δωρεάς βιβλίων στις φυλακές.

«Αναμφίβολα θα φύγουν από εδώ καλύτεροι άνθρωποι» συμπλήρωσε

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ