Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι δικηγόροι εάν δεν υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Να υπάρξει επαρκής χρόνος προετοιμασίας για τους παράγοντες της Δικαιοσύνης. Την ανάγκη να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος αιφνιδιασμού υπογραμμίζει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Συστήνει στους δικηγόρους να εμβολιαστούν.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι δικηγόροι εάν δεν υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

Την άμεση και επίσημη ενημέρωση των δικηγόρων ζητάει η Ολομέλεια της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων. «Η έγκαιρη και επίσημη ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας των Δικαστηρίων αποτελεί αδήριτη ανάγκη ώστε να δίδεται επαρκής χρόνος προετοιμασίας σε όλους τους παράγοντες της δικαιοσύνης και να αποφεύγεται κάθε κίνδυνος αιφνιδιασμού και απώλειας δικαιωμάτων» σημειώνει σε απόφασή της.

Στα πλαίσια αυτά, η Ολομέλεια «απαιτεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άμεση και επίσημη ενημέρωση των συναδέλφων. Αλλως, η Ολομέλεια θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη 5.5.2021 για να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσουν συγκεκριμένες δράσεις, στοχευμένου χαρακτήρα και κινητοποιήσεις».

Τονίζει επίσης πως «δεν νοείται αναστολή της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον, όταν κλάδοι της οικονομίας επαναλειτουργούν. Η λειτουργία των Δικαστηρίων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παρακολούθημα της εστίασης, του λιανεμπορίου ή του τουρισμού».

Το παρασκήνιο της σύσκεψης

Είχε προηγηθεί προ ημερών διευρυμένη σύσκεψη των φορέων της Δικαιοσύνης στο Υπουργείο για την επανέναρξη της λειτουργίας των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με αυτήν την Δευτέρα 10 Μαϊου, ημερομηνία που ουσιαστικά θα αποτελεί το έναυσμα για πολλές οικονομικές δραστηριότητες της χώρας, θα χτυπήσουν και πάλι τα κουδούνια στις έδρες των δικαστικών αιθουσών των δικαστηρίων της χώρας.

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι δικηγόροι

Για την ερχόμενη Δευτέρα είναι λοιπόν η ειλημμένη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Όμως από μόνη της αυτή η βούληση δεν λέει τελικά και πολλά, δεδομένου ότι ανάλογα πράγματα είχαν αποφασιστεί και σε προηγούμενη σύσκεψη στα τέλη Μαρτίου για τις 5 Απριλίου αλλά τελικά όλα τα μπλόκαρε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αλλά και και η αρνητική στάση (κυρίως) δικαστών που στύλωσαν τα πόδια επικαλούμενοι υγειονομικούς κινδύνους.

Το dikastiko.gr είχε παρουσιάσει όλο το παρασκήνιο της σύσκεψης.

Ανάγκη εμβολιασμού όλων των δικηγόρων

Σε κάθε περίπτωση στην απόφασή της η Ολομέλεια υπογραμμίζει πως «η ασφαλής λειτουργία των δικαστηρίων επιβάλει τον εμβολιασμό όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης (δικηγόρων, δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων) και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών και άλλων μέτρων (rapid tests, self-test, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά υγρά , παρουσία αστυνομικής δύναμης κ.λπ).

Για το λόγο αυτό απευθύνει συστάσεις προς τους δικηγόρους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. «Με δεδομένο ότι πλέον είναι δυνατός ο προγραμματισμός του εμβολιασμού όλων σχεδόν των ηλικιακών ομάδων, η Ολομέλεια προβαίνει σε ισχυρή σύσταση προς όλους τους συναδέλφους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ