Αντιμέτωπη ακόμη και με κακουργηματική κατηγορία, που επισύρει κάθειρξη πολλών ετών, βρίσκεται νικήτρια γνωστού reality show, η οποία τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου, παρέσυρε με το αυτοκίνητό της μηχανάκι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 60χρονου οδηγού του.

Με βάση την τροποποίηση του νόμου για την επικίνδυνη οδήγηση το 2019, όποιος οδηγεί όχημα, ενώ δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ατόμου. Προβλέπεται επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε στην 20χρονη νικήτρια του reality, ήταν διπλάσιο από το όριο, με αποτέλεσμα η νεαρή να απειλείται πλέον με μεγάλες ποινικές κυρώσεις. Σύμφωνα με πηγές, η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,02 γραμμάρια ανά λίτρο, όταν το όριο είναι το 0,50 gr/l.

Ε. Καντιάνης: «Δηλώνει συντετριμμένη για την απώλειας μιας ζωής»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος της 20χρονης, Ευάγγελος Καντιάνης, η κοπέλα βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η 20χρονη αφέθηκε ελεύθερη αφότου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην 20χρονη. Η δικογραφία ήδη σχηματίζεται και όταν θα έχει ολοκληρωθεί, το νεαρό μοντέλο θα κληθεί να να δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσε και πόσο θεωρεί ότι επηρέασε την οδηγική της συμπεριφορά. Παράλληλα, αναμένεται και η ιατροδικαστή έκθεση νεκροψίας νεκροτομής με την αντίστοιχη τοξικολογική εξέταση του 60χρονου.

Ευάγγελος Καντιάνης

dikastiko.gr

Ο δικηγόρος της 20χρονης, Ευάγγελος Καντιάνης, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Η εντολέας μου, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την οδύνη της, για το τραγικό ατύχημα. Θα ήθελε και πάλι να εκφράσει την από ψυχής ειλικρινή συντριβή της προς την οικογένεια του θανόντος. Είναι ειλικρινώς συντετριμμένη από το τραγικό γεγονός της απώλειας μιας ζωής, γεγονός το οποίο θα κουβαλά για πάντα στη μνήμη της με οδύνη.

Αυτό που θα ήθελα, όμως να τονίσω, με κάθε σεβασμό στη μνήμη του θύματος, είναι ότι η ελάχιστη πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ποσότητα αλκοόλης που εντοπίστηκε στην εντολέα μου, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την οδηγική της συμπεριφορά. Τουναντίον, πράγμα αδιαμφισβήτητο, η εντολέας μου παρέμεινε στον τόπο του δυστυχήματος, έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση των Αρχών και αναμένει την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης».

Υψηλές αποζημιώσεις για τους συγγενείς των θυμάτων

Πολύ πιθανή θεωρείται η περίπτωση αξιώσεων οικονομικής αποζημίωσης από την οικογένεια του θύματος, για το χαμό του αγαπημένου της προσώπου. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 60χρονος οδηγός ήταν πατέρας τριών παιδιών.