Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Με πρόταση αποχής και κινητοποιήσεις ξεκινά η Συντονιστική των Δικηγόρων για το 400άρι – Συνάντηση όλων των επιστημονικών φορέων

Η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη σημειώνει η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων. Καμία ουσιώδης οικονομική στήριξη, παρά τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες που υφίστανται οι δικηγόροι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με πρόταση αποχής και κινητοποιήσεις ξεκινά η Συντονιστική των Δικηγόρων για το 400άρι – Συνάντηση όλων των επιστημονικών φορέων

Πρόταση για αποχή και κινητοποιήσεις κατατίθεται σήμερα στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας , με αφορμή τον «εμπαιγμό» όπως λένε οι δικηγόροι από το Υπουργείο Εργασίας μετά και την απόφαση του υπουργείου για διανομή ελάχιστου ποσού σε ελάχιστους δικηγόρους από το δικό τους αποθεματικό.

Οι δικηγόροι μάλιστα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους άλλους επιστήμονες (στις 5.30 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση) και δρομολογούνται συγκεκριμένες αποφάσεις αντίδρασης : «Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης επαίρεται ότι κατάφερε να διανείμει, μετά από δέκα μήνες καθυστέρηση, μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 130 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού των δικών μας εισφορών στον ΟΑΕΔ και μόνο σε 44.248 από το σύνολο 180.000 επιστημόνων. Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η ανακοίνωση πάντως που καταλήγει «σήμερα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας θα διατρανώσει με τις αποφάσεις της ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη», δείχνει πως οι επιστήμονες θα κινηθούν στην κατεύθυνση της ευθείας αντιπαράθεσης.

Αθέτηση

Σε αυτήν, τονίζονται οι ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για το δικηγορικό σώμα μετά την έναρξη της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο. Όπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση αθέτησε τις δεσμεύσεις της και κατέστη «αναξιόπιστη» έναντι των δικηγόρων.

«Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και κλειστών δικαστηρίων απαιτεί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε ασφαλιστικές, φορολογικές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την κατάσταση του κλάδου» υποστηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απόφαση – Καταγγελία Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας: Η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, οι συνέπειες της οποίας είναι ιδιαίτερα αρνητικές για το δικηγορικό σώμα.

– H κυβέρνηση έκλεισε τα δικαστήρια, χωρίς ad hoc απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

– Στέρησε υπέρμετρα από τους πολίτες τη δικαστική προστασία και από τους δικηγόρους την επαγγελματική και οικονομική ελευθερία.

– Η Κυβέρνηση δεν παρείχε στον δικηγορικό κλάδο οποιαδήποτε ουσιώδη οικονομική στήριξη.

– Τραυμάτισε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας.

– Παραβίασε τις δεσμεύσεις της και

– Πέτυχε να καταστεί παντελώς αναξιόπιστη στα μάτια των δικηγόρων.

– Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και κλειστών δικαστηρίων απαιτεί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε ασφαλιστικές, φορολογικές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την κατάσταση του κλάδου.

– Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, σήμερα ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης επαίρεται ότι κατάφερε να διανείμει, μετά από δέκα μήνες καθυστέρηση, μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 130 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού των δικών μας εισφορών στον ΟΑΕΔ και μόνο σε 44.248 από το σύνολο 180.000 επιστημόνων.

– Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μας.

– Σήμερα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας θα διατρανώσει με τις αποφάσεις της ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ