Κυριακή 05 Μαϊου 2024

Μεσολόγγι: Το “τετράδιο” του Μπάμπη: Νέα ευρήματα στις έρευνες για τον 31χρονο – Τι είχε γράψει για τις οφειλές – Το κινητό σε ανοικτή συνομιλία – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Τα νέα στοιχεία των Αρχών και οι ισχυρισμοί του προφυλακισθέντος κρεοπώλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μεσολόγγι: Το “τετράδιο” του Μπάμπη: Νέα ευρήματα στις έρευνες για τον 31χρονο – Τι είχε γράψει για τις οφειλές – Το κινητό σε ανοικτή συνομιλία – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Σε νέα πορεία εισέρχονται οι έρευνες των Αρχών μετά τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και τον εντοπισμό της σορού, με το στοιχείο που γίνεται “κλεδί”  να είναι το “τετράδιο” του 31χρονου.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, βρέθηκε ένα τετράδιο στο οποίο το θύμα είχε σημειώσει ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος του χρωστούσε 3.000 ευρώ, κάποια ξαδέρφη του 1.500, ένας φίλος του 400 και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την απολογία του 51χρονου κρεοπώλη, ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες για την ανθρωποκτονία. «Σας το ξαναείπα, είμαι αθώος. Όσες φορές και αν με ρωτήσετε, θα συνεχίσω να το λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη. Όσα λέγονται για τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα, δεν ισχύουν. Τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά, τον Ιούνιο, όταν και δανείστηκα το ποσό των 6.500 ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Αν χρωστούσαν και άλλα άτομα δεν το ξέρω» είπε στην ανακρίτρια.

Από την πλευρά της, στην κατάθεσή της η ξαδέλφη του Μπάμπη επιβεβαίωσε ότι είναι εκείνη που αναφέρεται στο τετράδιο και ότι είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από το θύμα στις 28/2/2023 και το “1.000” που αναγράφεται στο τετράδιο ήταν το υπόλοιπο που του χρωστούσε. Ομοίως και ο φίλος του παραδέχθηκε ότι είχε λάβει από τον Μπάμπη 400 ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

Τι δείχνει το κινητό του θύματος – Ήταν σε ανοικτή ακρόαση

Όπως αναφέρεται ο κρεοπώλης κατά την απολογία του ερωτήθηκε και για το κινητό του θύματος. Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να εξηγήσει ότι στις 20:37, όταν ο Μπάμπης επιβιβάστηκε στο όχημά του, προκύπτει ότι έκανε χρήση του κινητού του για έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο, η οποία διακόπηκε στις 23:49. “Εδώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο” απάντησε.

“Έχει αποδειχθεί από την άρση του απορρήτου ότι το τηλέφωνο του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ήταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν σε συνεδρία, ήταν ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης το είχε ανοιχτό για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή και από τις διωκτικές αρχές αν είχε το τηλέφωνό ο Μπάμπης, είπε “δεν ξέρω, δεν το είδα”. Που σημαίνει ότι η συνεδρία την οποίαν είχε ο Μπάμπης δεν ήταν για να μιλάει ο Μπάμπης, απλώς το είχε ανοιχτό για να ακούγεται η συνομιλία” τόνισε στην ΕΡΤ ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Οι αναφορές για «θησαυρό» και τα κρυπτονομίσματα

Ιδιαίτερη αναφορά από της Αρχές σύμφωνα με την ΕΡΤ γίνεται και σε ένα άλλο σημείο της απολογίας του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος στις Αρχές “εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, το ονόματα των οποίων δεν μου είχε πει. Ήθελε να αγοράσει και κάποιο μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού για 1.300 ευρώ”.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν και τα κρυπτονομίσματα. «Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας.

Όπως εξηγούν ειδικοί το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

«Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές», συμπλήρωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θεωρείται αρκετά ενεργοβόρα και για αυτό λένε πως είναι σχεδόν απαγορευτική για την τσέπη ενός και μόνο ανθρώπου.

«Θα δούμε στο μέλλον πού ήταν η σύνδεση με το ρεύμα, γιατί εκεί είναι και τα πολλά χρήματα. Επειδή οι καταναλώσεις είναι τεράστιες και έχουμε δει πολλές φορές να συνδέονται ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες», σημείωσε ο Νίκος Βασιλάκος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ