Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μεσσηνία: Ένοχος ο δασάρχης Καλαμάτας για το δυστύχημα στο Πολυλίμνιο το 2016 – Αθωώθηκε ο διευθυντής Δασών

Στο δασάρχη Καλαμάτας μειώθηκε η ποινή φυλακίσεως σε 14 μήνες με 3ετή αναστολή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μεσσηνία: Ένοχος ο δασάρχης Καλαμάτας για το δυστύχημα στο Πολυλίμνιο το 2016 – Αθωώθηκε ο διευθυντής Δασών freepik

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω παράλειψης κρίθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ο δασάρχης Καλαμάτας για το θάνατο της 24χρονης με καταγωγή από την Πάτρα τον Αύγουστο του 2016 στο Πολυλίμνιο. Παράλληλα, αθώος κρίθηκε ο διευθυντής Δασών, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος πρωτόδικα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Μεσσηνίας «Θάρρος», το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας αποφάσισε την Τετάρτη την ενοχή από αμέλεια δια παραλείψεως για το δασάρχη Καλαμάτας για τον ακαριαίο θάνατο της 24χρονης Παρασκευής από κατολίσθηση βράχου.

Πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχαν αθωωθεί οι αιρετοί του Δήμου Μεσσήνης και στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και είχαν κριθεί ένοχοι ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας, ενώ τους είχε επιβληθεί ποινή φυλακίσεως 2 ετών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως στο δασάρχη Καλαμάτας μειώθηκε η ποινή φυλακίσεως σε 14 μήνες με 3ετή αναστολή.

Θάνατος 24χρονης Πολυλίμνιο: Ξεκίνησε η δίκη με 40 κατηγορούμενους

eurokinissi

Ένοχος ο δασάρχης Καλαμάτας: Δήλωση δικηγόρου οικογένειας

Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε να εκδικάζεται την Τρίτη, ενώ χθες εκδόθηκε η απόφαση. Αμέσως μετά ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, Χρήστος Χρυσός, δήλωσε: «Ως πολιτική αγωγή είμαστε ευχαριστημένοι για την ποινική έκβαση της υπόθεσης, διότι πλέον τελεσίδικα αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε ποινική ευθύνη για τις εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης και, κατ’ επέκταση, των οργάνων και υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο οφείλει να μεριμνά και να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Ωστόσο, καμία απόφαση δεν μπορεί να φέρει πίσω ένα νέο κορίτσι που χάθηκε πρόωρα, ούτε να αναπληρώσει το τεράστιο και οδυνηρό κενό στην οικογένεια».

Θάνατος 24χρονης Πολυλίμνιο: Ξεκίνησε η δίκη με 40 κατηγορούμενους

eurokinissi

Ένοχος ο δασάρχης Καλαμάτας: Οι απολογίες των κατηγορουμένων

Στις απολογίες τους, ο διευθυντής Δασών τόνισε ότι έχει επισκεφθεί το Πολυλίμνιο ακόμα και με τα παιδιά του, ενώ ποτέ δεν έφτασε στα χέρια του έγγραφο που να αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί. Τέλος, σημείωσε πως η τοποθέτηση των πινακίδων ήταν υποχρέωση του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο δασάρχης Καλαμάτας σημείωσε επίσης ότι στην υπηρεσία του δεν είχε φτάσει έγγραφο ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί, ενώ ακόμα δεν έχει κατατεθεί μελέτη για το Πολυλίμνιο, ούτε από το Δήμο Μεσσήνης ούτε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επανέλαβε δε, ότι η υπηρεσία του δεν έχει δικαιοδοσία να τοποθετεί πινακίδες, αλλά ο Δήμος Μεσσήνης.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο δασάρχης Καλαμάτας, κρίνοντας ότι έπρεπε ο ίδιος να λαμβάνει μέτρα και να δίνει οδηγίες στις τοπικές Αρχές, ενώ ζήτησε την απαλλαγή του διευθυντή Δασών, τηρώντας -όπως είπε- αμφιβολίες.

29χρονος κρατούμενος

FREEPIK

Χρονικό του δυστυχήματος

Το περιστατικό είχε συμβεί παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016, όταν τρεις κοπέλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όμως, μια μεγάλη κατολίσθηση καταπλάκωσε τα τρία κορίτσια.

Η 24χρονη Παρασκευή από την Πάτρα έχασε τη ζωή της ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε η 25χρονη φίλη τους.

Πηγή: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ