Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid

Tη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο Covid και τη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid

Tη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο Covid και τη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση  στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid. Στόχος είναι την Τετάρτη 7 Απριλίου το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει έως 180 κλίνες Covid. Τα υπόλοιπα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Οι εφημερίες του Θριασίου θα υποστηρίζονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, ότι δημιουργούνται συνολικά 51 νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία για την «προσωρινή πολύ έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε». Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν 16 νέες ΜΕΘ στο «Γεννηματάς», 5 στον «Ευαγγελισμό», 5 στο «Λαϊκό», 7 στο «Ιπποκράτειο», 4 στο «Ελπίς», 10 στο «Κωνσταντοπούλειο» και 4 στο «Αττικόν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ