Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

Μέτρα-ανάσα: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο – Οι νέες οδηγίες /ΒΙΝΤΕΟ

Χθες κρίθηκε επιβεβλημένη η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα βοηθήσει και στην οικονομία που ασφυκτιά και στην ψυχολογία των πολιτών, οι οποίοι έχουν κουραστεί από τα συνεχόμενα μέτρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μέτρα-ανάσα: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο – Οι νέες οδηγίες  /ΒΙΝΤΕΟ

Με το SMS στο 13032 και μόνο με ραντεβού θα επιτρέπεται από Δευτέρα, 5 Απριλίου, το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα αλλά όχι στα εμπορικά κέντρα και τα mall

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με SMS στο 13033 με κωδικό 6, για τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται και για το λιανεμπόριο, όπως ακριβώς ισχύει ήδη και για τα κομμωτήρια και για τα κέντρα αισθητικής

Το άνοιγμά στα σχολεία και στα πολυκαταστήματα θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα ανοίξουν κάποιες τάξεις από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου

Eτσι ανοίγει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032 και μόνο με ραντεβού στα καταστήματα.

Τα outlet και τα Mall θα παραμείνουν κλειστά για μία ακόμη εβδομάδα και το άνοιγμά τους, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα και με τα κρούσματα κορονοϊού που θα υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, τα καταστήματα που ανοίγουν είναι αυτά στις γειτονιές, τα καταστήματα υπόδυσης και ένδυσης, για παράδειγμα, στην Ερμού και σε άλλους εμπορικούς δρόμους. Οι πολίτες που θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με το κατάστημα που θέλουν να αγοράσουν κάτι και θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13032 με το ονοματεπώνυμό τους και θα λαμβάνουν ένα μήνυμα: Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα.

Παραδείγματα για τα μαγαζιά που θα είναι ανοιχτά και πώς θα λειτουργούν

Ολα τα καταστήματα που είναι στην οδό Ερμού και είναι μικρά

Ενα άτομο ανά 25 τ.μ. και 20 στο σύνολο, αν είναι μεγαλύτερο το κατάστημα

Ολα τα συνοικιακά καταστήματα σε άλλες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο

Ανοιχτά θα είναι και καταστήματα όπως ο Κωτσόβολος, αρκεί να μην είναι μέσα σε εμπορικό κέντρο γιατί τότε θα είναι κλειστό το συγκεκριμένο κατάστημα

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο και για το λιανεμπόριο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα ισχύει και για το λιανεμπόριο, όπως ισχύει ήδη και για τα κομμωτήρια και για τα κέντρα αισθητικής.

Ετσι, αν κάποιος πελάτης μένει στον Πειραιά και θέλει να πάει για ψώνια στην οδό Ερμού θα πρέπει να το κάνει, στέλνοντας μήνυμα στο 13032, κλείνοντας ραντεβού με το κατάστημα και θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Αν αργήσει, δεν μπορεί να στείλει ξανά μήνυμα στο 13032, γιατί υπάρχει «κόφτης» για ένα μόνο μήνυμα την ημέρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ