Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Νέα δικογραφία στην υπόθεση Φουρθιώτη: Η πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και οι καταγγελίες της Βουλής

Την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά η ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζοντας πως ο παρουσιαστής δεν είναι μέλος της. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Βουλής, που διαβίβασε στην Εισαγγελία για ψευδή στοιχεία διαπίστευσής του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα δικογραφία στην υπόθεση Φουρθιώτη: Η πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και οι καταγγελίες της Βουλής
Αφορμή για τη νέα υπόθεση αποτέλεσε καταγγελία μέλους της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τον 36χρονο παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης με το οποίο επιχειρούσε να μπαίνει σε υπουργεία.
Ύστερα από την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της  πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.
Η  Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε την έρευνα στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.  
«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί  έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών.
Στο μεταξύ, στην ίδια δικογραφία θα συσχετισθεί και φάκελος που έφτασε
από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα,  μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ