Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Μία μία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφασίζουν σκληρό lockdown για τις γιορτές – Στις 16 Δεκεμβρίου πιθανότατα “κλείνει” και το Λονδίνο

Μετά την Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Βρετανία και ειδικότερα το Λονδίνο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μία μία οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφασίζουν σκληρό lockdown για τις γιορτές – Στις 16 Δεκεμβρίου πιθανότατα “κλείνει” και το Λονδίνο

Εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον στόχο της διάσωσης της εορταστικής περιόδου για τις οικονομίες τους και για την κάλυψη των ψυχικών αναγκών των κοινωνιών τους. Μετά την Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η η Βρετανία.

Το Λονδίνο είναι πιθανό να τεθεί στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά τη ραγδαία άνοδο των μολύνσεων, μετέδωσε σήμερα το BBC.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα τριών επιπέδων στην Αγγλία με στόχο να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, έπειτα από ένα lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Η βρετανική πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη βαθμίδα των περιορισμών, με τη νέα εξέταση των μέτρων να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η βασική διαφορά μεταξύ της βαθμίδας 2 και της βαθμίδας 3 είναι ότι στη δεύτερη μπορούν να μείνουν ανοικτά υπό περιορισμούς τα μπαρ και τα εστιατόρια, όμως στην τρίτη βαθμίδα υποχρεούνται να κλείσουν και λειτουργούν μόνο για παράδοση πακέτων κατ’ οίκον. Επίσης προβλέπονται περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ