Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Ο Μπιλ Γκέιτς : Οι επόμενοι τέσσερις με έξι μήνες ίσως είναι οι χειρότεροι – Επιστροφή στην κανονικότητα το 2022 /ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, τόνισε ότι ο κίνδυνος μιας νέας έξαρσης της πανδημίας είναι υπαρκτός, εκτός κι αν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις ΗΠΑ και βοηθήσει η κυβέρνησή της άλλες χώρες να απαλλαγούν από τον εφιάλτη της Covid-19.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Μπιλ Γκέιτς : Οι επόμενοι τέσσερις με έξι μήνες ίσως είναι οι χειρότεροι – Επιστροφή στην κανονικότητα το 2022 /ΒΙΝΤΕΟ

H επιστροφή στην κανονικότητα αργεί ακόμη, εκτιμά ο Μπιλ Γκέιτς, προειδοποιώντας ότι οι επόμενοι 4-6 μήνες μπορεί να είναι οι χειρότεροι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρά την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον FDA και την έναρξη της διανομής του στις ΗΠΑ, ο συνιδρυτής της Microsoft θεωρεί ότι μόνον αν ο πληθυσμός συνεχίσει να φορά μάσκες και να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί η χώρα να αποφύγει ένα μεγάλο ποσοστό των πρόσθετων 200.000 θανάτων που προβλέπει το IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) για το επόμενο εξάμηνο.

Μιλώντας στο CNN o Μπιλ Γκέιτς, το ίδρυμα του οποίου μετέχει στην προσπάθεια ανάπτυξης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, παραδέχθηκε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι οι ΗΠΑ θα είναι πολύ πιο κοντά στην κανονικότητα απ’ ό,τι σήμερα, αλλά όπως είπε ο στόχος αυτός δεν θα είναι εφικτός πριν τα μέσα του 2022.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, που έχασε πρόσφατα τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα από τον Έλον Μασκ, τόνισε ότι ο κίνδυνος μιας νέας έξαρσης της πανδημίας είναι υπαρκτός, εκτός κι αν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις ΗΠΑ και βοηθήσει η κυβέρνησή της άλλες χώρες να απαλλαγούν από τον εφιάλτη της Covid-19.

Ωστόσο, για τους επόμενους εννέα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουν, όπως υπογράμμισε ο Μπιλ Γκέιτς, να απαγορεύονται οι μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις και «δυστυχώς» να παραμένουν κλειστά τα περισσότερα μπαρ κι εστιατόρια στη χώρα για να μειωθούν τα ποσοστά των νέων κρουσμάτων και να είναι εφικτή μια επιστροφή στην κανονικότητα «κάπου μεταξύ δώδεκα έως δεκαοκτώ μήνες από τώρα εφόσον το διαχειριστούμε καλά».

Ο Γκέιτς εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την απροθυμία του Ντόναλντ Τραμπ παρά τους απανωτούς κολάφους στα δικαστήρια να παραδεχθεί την ήττα του, γεγονός που «περιπλέκει» την διανομή του εμβολίου. «Τα εμπόδια στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας περιπλέκουν τα πράγματα, αλλά η νέα κυβέρνηση είναι πρόθυμη να στηρίζεται στις γνώμες των ειδικών και να μην τους επιτίθεται».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ