Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μιχάλης Μήττας: Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΘ με τον Γιάννη Στεφάνου

"Θα είμαστε παρόντες και παρούσες απέναντι σε ένα σύστημα εκπροσώπησης που κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μιχάλης Μήττας: Υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΘ με τον Γιάννη Στεφάνου dikastiko

Μιχάλης Μήττας: Δεν είμαστε άγνωστοι. Zήσαμε μαζί μια δεκαετία με οικονομική κρίση, μνημόνια, πολιτική αστάθεια, μέχρι και πανδημία. Μέσα σε αυτή την δεκαετία, πολλοί κληθήκαμε να ξεκινήσουμε την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, τα γραφεία μας. Μας αποκαλούν γενιά της κρίσης. Στην πραγματικότητα είμαστε η γενιά της ικανότητας και της δημιουργίας. Διότι επιβιώσαμε και δημιουργήσαμε στην δουλειά μας και όχι μόνο. 

Μείναμε όρθιοι γιατί δημιουργήσαμε μια αντίληψη αλληλεγγύης η οποία πλαισιώθηκε θεσμικά μέσω μιας Ένωσης, η οποία ενοχλεί όσο παράγει έργο, και υλοποιήθηκε από την σχέση εμπιστοσύνης που διέπει τις καθημερινές επαγγελματικές μας σχέσεις. Μέσω αυτής της αλληλεγγύης θωρακιστήκαμε από τις ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου, εναντίον εχθρικών Κτηματολογίων, κόντρα σε Διευθύνσεις Αλλοδαπών και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες που αρνούνταν να μας εξυπηρετήσουν, απέναντι από κλειστά δικαστήρια και βοηθήματα της πανδημίας που δεν δόθηκαν ποτέ.

Τώρα έρχεται η ώρα να γίνουμε και γενιά της αλλαγής. Και αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι η καθημερινότητα μας. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες και παρούσες απέναντι σε ένα σύστημα εκπροσώπησης που κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες, που ήταν απόν από όλες τις κρίσιμες στιγμές μας, που επενδύει τα χρήματά μας σε φωτογραφίες και χειραψίες. Που εκφράζει τους “λίγους”, τους “παλιούς”, τους “μεγάλους”. Που βιοπορίζεται πολιτικά (ενίοτε και οικονομικά) με ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις.  Μιχάλης Μήττας

Θα είμαι λοιπόν και εγώ παρών. Για αυτούς που βιώνουν την ανασφάλεια των υποχρεώσεων του δικού τους γραφείου μόνοι, όπως και για εκείνους που δουλεύουν με μισθούς και ωράρια εκμετάλλευσης. Για όσους έμειναν, όπως και για εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν απ’ την πόλη και την χώρα για να επιβιώσουν. Για την γενιά μας, αλλά και τους παλαιότερους που στα δύσκολα έμειναν αβοήθητοι. Για αυτούς, αλλά και για Αυτές, που μένουν απροστάτευτες από απαξιωτικές συμπεριφορές κάθε είδους και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη. Για να διεκδικήσουμε επιτέλους το μερίδιο που μας αξίζει. Για να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας.

Φέτος ακουστήκαμε ήδη. Στα Δικαστήρια, στην Φράγκων, στο Διαδίκτυο, σε δρόμους, διαδρόμους και αίθουσες. Τώρα όμως  ήρθε η ώρα να ακουστούμε και θεσμικά. Για τον λόγο αυτό, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, θα είμαι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με ένα νέο σχήμα, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και «γραμμές». Με το σχήμα εκείνων των συναδέλφων που δεν φοβούνται να αντιδράσουν. Με το σχήμα εκείνων που αγωνίζονται καθημερινά. Με το σχήμα που βάζει Πρώτα τους Δικηγόρους. Με επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρο, τον Γιάννη Στεφάνου.

Μιχάλης Β. Μήττας

Υπ. ΔΝ, τ. ΔΣ ΔΣΘ, τ. Πρ. ΕΑΝΔιΘ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ