Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: “Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής” – ΦΩΤΟ

Η επιστολή που είχε στείλει στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μίκης Θεοδωράκης: “Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής” – ΦΩΤΟ

O Μίκης Θεοδωράκης της Ελλάδας, ο Μίκης Θεοδωράκης που δεν τον χώρεσαν ποτέ τα σύνορα και που με το σπουδαίο του έργο ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και καθώς ο ίδιος ήταν οξυδερκής, προαισθανόμενος  πως το φθαρτό τέλος έρχεται, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Μίκης Θεοδωράκης: "Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής"

Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: «Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής».

Μίκης Θεοδωράκης: "Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής"

youtube

Με την επιστολή του που δημοσιεύει το newsbeast.gr, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε: «να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη».

Μίκης Θεοδωράκης: Η επιστολή στον Δημήτρη Κουτσούμπα Μίκης Θεοδωράκης: "Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής"

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ