Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός

"Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει" είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός

Ο θρήνος για την απώλεια του τεράστιου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που μελοποίησε όλη την Ελλάδα είναι οικουμενικός. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος.

Μίκης Θεοδωράκης: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

“Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, «όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός». Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει.

Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ