Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έσωσε την περιουσία της διαγράφοντας οφειλή ύψους 845.000 ευρώ

"Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του τις δυσμενείς συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της και την ανάγκη να διατηρηθεί η κατοικία στην οποία πάντοτε κατοικούσε με την οικογένειά της" ανέφερε ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έσωσε την περιουσία της διαγράφοντας οφειλή ύψους 845.000 ευρώ freepik

Την περιουσία της έσωσε μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και χήρα υπερχρεωμένου οφειλέτη, καθώς απαλλάχθηκε με πρόσφατη απόφαση από το Ειρηνοδικείο Πύργου, από οφειλές ύψους 845.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το patrisnews.com, στα πλαίσια εκδίκασης αίτησης του Ν. 3869/2010 (Ν. Κατσέλη), το δικαστήριο απάλλαξε τη σύζυγο υπερχρεωμένου οφειλέτη, η οποία αποδέχθηκε την κληρονομιά του αποθανόντος συζύγου της, από οφειλές ύψους 845.000 εκ του συνολικού ποσού των 932.000 ευρώ.

Με βάση το ρεπορτάζ, πρακτικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σύζυγος να έχει πλέον την υποχρέωση να αποπληρώσει μόνο το ποσό των 87.000 ευρώ σε χρονικό διάστημα είκοσι ετών, ενώ με αυτό τον τρόπο προστατεύθηκε η κύρια κατοικία που ανήκε στο σύζυγό της και περιήλθε σε αυτήν μετά το θάνατό του.

Άρειος Πάγος

Freepik

Μητέρα έσωσε την περιουσία της: Τι δήλωσε ο δικηγόρος

Σύμφωνα με το patrisnews.com, o δικηγόρος Νίκος Θ. Λαϊνόπουλος που χειρίστηκε την υπόθεση, δήλωσε ότι «το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και τις δυσμενείς ψυχολογικές συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της και την ανάγκη να διατηρηθεί η κατοικία στην οποία πάντοτε κατοικούσε με την οικογένειά της».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Λαϊνόπουλος: «Το δικαστήριο έκρινε ότι δικαιολογημένα η σύζυγος προέβη σε αποδοχή της υπερχρεωμένης κληρονομιάς του αποθανόντος συζύγου της και κατ’ επέκταση και σε αποδοχή των υπέρογκων χρεών του, αφενός μεν, επειδή η ίδια δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στην υπερχρέωση του συζύγου της, αφετέρου δε, επειδή σε περίπτωση αποποίησης, θα αντιμετώπιζε στεγαστικό πρόβλημα η ίδια και τα δύο ανήλικα τέκνα της, έλαβε δε υπόψη του και τις δυσμενείς ψυχολογικές συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της και την ανάγκη να διατηρηθεί η κατοικία στην οποία πάντοτε κατοικούσε με την οικογένειά της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ