Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης: “Την Κυριακή οι κάλπες να γεμίσουν με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας” – ΦΩΤΟ

«Συμφωνούν σε ένα πράγμα όλοι τους: δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης: “Την Κυριακή οι κάλπες να γεμίσουν με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας” – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα συμπεράσματά του από το debate των πολιτικών αρχηγών μοιράστηκε με πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τρίκαλα την Πέμπτη 11 Μαΐου.

«Τι κατέδειξε το debate φίλες και φίλοι; Τι κατάλαβα εγώ από αυτή την εμπειρία, τρεις ώρες που συνομιλούσα με τους πολιτικούς αρχηγούς; Ότι υπάρχει σήμερα ουσιαστικά μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας: η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη υπάρχει ένας προοδευτικός αχταρμάς. Συμφωνούν σε ένα πράγμα μόνο όλοι τους: ότι δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε παράλληλα ότι «την Κυριακή το πρωί την 21η Μαΐου οι κάλπες, όταν θα ανοίξουν, είναι άδειες. Και μέχρι το τέλος της ημέρας πρέπει να έχουν γεμίσει και πρέπει να έχουν γεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ώστε το βράδυ αυτής της ημέρας ένα να είναι σίγουρο: ότι ο ελληνικός λαός θα έχει στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε φίλες και φίλοι αυτή τη σημαντική προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, εν μέσω τόσων δυσκολιών». Συμπλήρωσε δε πως «αν είχα δεσμευτεί προεκλογικά για ένα πράγμα, το 2019, ότι θα μειώσω τους φόρους και το έκανα πράξη, σήμερα σας κοιτώ στα μάτια και δεσμεύομαι για ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη με θέμα «Για τις πόλεις που θέλουμε», τονίζοντας πως η πρόκληση για την ανάπτυξη των περιφερειών είναι εθνική και τοπική.

Μητσοτάκης στα Τρίκαλα

Eurokinissi

Μητσοτάκης: “Ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα εξαφανιστεί”

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα σταθερή κυβέρνηση. Έχουμε εκλογές στην Τουρκία σε δύο μέρες από τώρα και μάλλον δεύτερες εκλογές. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα εξαφανιστεί. Θα είναι μαζί μας και τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πολίτες, ναι, ποιος πρέπει να κάθεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να διαχειρίζεται μια επιθετική Τουρκία, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ασφαλίζει τη χώρα, να χτίσει συμμαχίες, να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις, να καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια. Μια χώρα η οποία μετράει».

Μητσοτάκης στα Τρίκαλα

Eurokinissi

“Αναπαράγουν ό,τι κακό στερεότυπο του πελατειακού κράτους έρχεται από το παρελθόν”

«Χθες, λίγοι ίσως το ξέρετε, κάναμε ένα πανελλαδικό διαγωνισμό, αυτό το οποίο αποκαλούμε εσωτερική PISA. Πήγαμε σε 600 σχολεία και κάναμε ένα δειγματοληπτικό διαγωνισμό στην ΣΤ΄ Δημοτικού και στην Γ’ Γυμνασίου για να δούμε ποιο είναι το επίπεδο γνώσεων γλώσσας και μαθηματικών των παιδιών μας για να καταλάβουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Ήταν απέναντι και σε αυτό. Όπως είναι απέναντι σε κάθε έννοια αξιολόγησης, αναπαράγουν ό,τι κακό στερεότυπο του πελατειακού κράτους έρχεται από το παρελθόν. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή τη λογική. Θέλουμε να συγκρουστούμε, θέλουμε να σπάσουμε αυγά, θέλουμε να κάνουμε το κράτος μας καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, πιο ψηφιακό, να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση η οποία έχει ξεκινήσει.

Θυμάστε τη ζωή σας πριν το gov.gr, έτσι δεν είναι; Τις ταλαιπωρίες, τις ουρές. Τελείωσαν όλα αυτά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου, ενημερώθηκε και ευχαρίστησε το προσωπικό για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει προς τους πολίτες ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη στάση προκειμένου να ενημερωθεί για το σημαντικό έργο ανάπλασης της παρόχθιας ζώνης του Ληθαίου ποταμού, ένα έργο χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ ύψους 3.100.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ