Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Μητσοτάκης στο Bloomberg: “Άφησα πίσω το συμβάν με τον Σούνακ – Θέλω να διαφυλάξω τις καλές μας σχέσεις με την Βρετανία” – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας» τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητσοτάκης στο Bloomberg: “Άφησα πίσω το συμβάν με τον Σούνακ – Θέλω να διαφυλάξω τις καλές μας σχέσεις με την Βρετανία” – ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή (COP28), μίλησε στο Bloomberg και όπως ήταν αναμενόμενο δέχτηκε ερωτήσεις για την αναιδή συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι πως δεν έχει μιλήσει με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ από την Τρίτη, όταν εκείνος ακύρωσε τη συνάντησή τους και πως έχει αφήσει πίσω του το συμβάν.

Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι «στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω». 

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας»

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο μας να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», σημείωσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ με αφορμή ερώτηση για την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή.

Η ανάπτυξή μας περιμένουμε ότι θα ξεπεράσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, είπε και σημείωσε «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ