Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Μνημόνιο συνεργασίας Κώτσηρα-Οικονόμου-Ράπτη: Η ψυχική υγεία προτεραιότητα της κυβέρνησης – ΦΩΤΟ

Έρχεται νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ακούσια νοσηλεία των ψυχικά ασθενών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μνημόνιο συνεργασίας Κώτσηρα-Οικονόμου-Ράπτη: Η ψυχική υγεία προτεραιότητα της κυβέρνησης – ΦΩΤΟ ypourgeio-dikaiosinis

Τη δημιουργία ενός μηχανισμού για την ορθή μεταφορά και διαχείριση των περιστατικών ακούσιας νοσηλείας με παράλληλη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών προωθεί η κυβέρνηση μέσω ενός νέου νομοθετικού πλαισίου, που θα διαμορφωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων. Ειδικότερα, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργος Κώτσηρας και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής Ελευθέριος Οικονόμου, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης (MemorandumofUnderstanding – MoU) για θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της ψυχικής υγείας. Μνημόνιο συνεργασίας Κώτσηρα-Οικονόμου-Ράπτη για την ψυχική υγεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το μνημόνιο συνεργασίας Κώτσηρα-Οικονόμου-Ράπτη για την ψυχική υγεία

Η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργος Κώτσηρας και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για θέματα αντεγκληματικής πολιτικής Ελευθέριος Οικονόμου, υπέγραψαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU) για θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της ψυχικής υγείας. Μνημόνιο συνεργασίας Κώτσηρα-Οικονόμου-Ράπτη για την ψυχική υγεία

Επιβεβαιώνεται η άριστη διυπουργική συνεργασία, η οποία επεκτείνεται στον τομέα που αφορά στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών ώστε να διατηρείται υψηλός ο δείκτης καλής παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πολίτες.

Μνημόνιο συνεργασίας Κώτσηρα-Οικονόμου-Ράπτη για την ψυχική υγεία

Η νέα συνέργεια αποσκοπεί στην επεξεργασία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου με στόχο, αφενός τη δημιουργία μηχανισμού για την ορθή μεταφορά και διαχείριση των περιστατικών ακούσιας νοσηλείας και, αφετέρου, την περαιτέρω θωράκιση και διασφάλιση του απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών κατά τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας όπως αυτά αποτυπώνονται σε υπερεθνικές και εθνικές πηγές δικαίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ