Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Ιατρικό #Metoo : Σάλος απο καταγγελίες κατά γιατρών- “Ο ψυχίατρος μου έλεγε πως για να βελτιωθεί η ψυχική μου υγεία έπρεπε να κάνουμε σεξ”

 Σωρηδόν φτάνουν πλέον οι καταγγελίες στους ιατρικούς Συλλόγους της χώρας με καταγγελίες γυναικών κατά γιατρών που προσπάθησαν, όπως καταγγέλλονται, να εκμεταλλευθούν τη θέση τους και να τις παρενοχλήσουν σεξουαλικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιατρικό #Metoo : Σάλος απο καταγγελίες κατά γιατρών- “Ο ψυχίατρος μου έλεγε πως για να βελτιωθεί η ψυχική μου υγεία έπρεπε να κάνουμε σεξ”

Εναν ογκώδη φάκελο με το ιατρικό #metoo αποκαλύπτει σήμερα το dikastiko.gr . Στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας φτάνουν σωρηδόν καταγγελίες κατά γιατρών που φέρονται να παρενόχλησαν σεξουαλικά γυναίκες- ασθενείς τους, παραβιάζοντας τόσο το λειτούργημά τους, όσο και – πιθανόν- ποινικούς νόμους.

Οι καταγγελίες πηγαίνουν στα πειθαρχικά συμβούλια των συλλόγων και απο εκεί, δεν αποκλείεται, να πάρουν ακόμα και το δρόμο της Δικαιοσύνης (εφόσον οι καταγγέλλουσες το επιλέξουν) ώστε να ανοίξει σε όλη την ευρύτητα και το ιατρικό #metto. χτυπούσε και απειλούσε την οικογένειά του

Γνωστός του πατέρα της

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι μιας νεαρής κοπέλας που επισκέφτηκε με τον πατέρα της έναν γνωστό αγγειοχειρουργό λίγες μέρες πριν την ημερομηνία του χειρουργείου, στο οποίο θα υποβαλλόταν ο πατέρας της λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Την επόμενη ημέρα μόλις ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός κάλεσε την κοπέλα στο κινητό της, όμως δεν την ενημέρωσε τηλεφωνικά αν και η κοπέλα αγωνιούσε και της είπε ότι έπρεπε να πάει στο γραφείο του για να την ενημερώσει για την κατάσταση υγείας του πατέρα της .

Όταν τον επισκέφτηκε ξαφνικά πήγε κοντά της και προσπάθησε να την φιλήσει δήθεν για να της φύγει το άγχος, ενώ η κοπέλα αντιστάθηκε. Όταν η κοπέλα αντιστάθηκε, εκείνος ψύχραιμος της είπε ότι θα ξανά επικοινωνήσει μαζί της, μόλις θα της φύγει το άγχος. Πράγματι την καλούσε συνεχώς στο κινητό της, ενώ εκείνη απόρριπτε τις κλήσεις του. Τελικά η κοπέλα αναγκάστηκε να αποταθεί στον ιατρικό σύλλογο για να σταματήσει να την ενοχλεί. κύκλος των καταθέσεων

Οικογενειακός φίλος

Δεύτερη περίπτωση ειναι μια κοπέλα 19 ετών , η οποία πήγε σε γυναικολόγο- οικογενειακό φίλο της οικογένειας για γυναικολογική εξέταση. Η κοπέλα επιθυμούσε κατά την εξέταση να βρίσκεται και η μητέρα της στο χώρο του εξεταστηρίου, όμως ο ιατρός δεν το επέτρεψε. Την ώρα της εξέτασης ο ιατρός έκανε κολακευτικά σχόλια στην κοπέλα για την εμφάνιση της, ενώ στο χώρο δεν βρισκόταν κάποια νοσηλεύτρια, όπως συνέβαινε με άλλες ασθενείς και η εξέταση κράτησε πολύ ώρα. Τελικά ο γιατρός ολοκλήρωσε την εξέταση, καθώς η κοπέλα ανέφερε την δυσαρέσκεια της. Ο καταγγελλόμενος γιατρός τις επόμενες ημέρες κάλεσε την κοπέλα στο κινητό της με το πρόσχημα της ενημέρωσης της ιατρικής εξέτασης αλλά και την οικογενειακή γνωριμία και της ζήτησε να συναντηθούν , ενώ της είπε ότι δεν μπορούσε να την ξεχάσει από την στιγμή που την είδε γυμνή. Η κοπέλα εκμυστηρεύτηκε στον αδερφό της το περιστατικό και εκείνος αμέσως κατήγγειλε τον γιατρό μαζί με την 19χρονη κοπέλα.

Να κάνουμε σεξ”

Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι μιας γυναίκας που έκανε συνεδρίες ψυχοθεραπείας με ψυχίατρο με τον οποίο είχε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού είχαν ολοκληρώσει μεγάλο κύκλο ψυχοθεραπειών, καθώς η κοπέλα έπασχε από αγχώδεις διαταραχές, ο ιατρός της ζητούσε να συναντιούνται πιο συχνά καθώς δεν έβλεπε κάποια ουσιώδη βελτίωση. Η κοπέλα καθώς εμπιστευόταν τον ψυχίατρο της, έκανε ότι την συμβούλευε. Σε μια συνεδρία, της είπε ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να την βοηθήσει για να βελτιωθεί η ψυχική της υγεία, θα ήταν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Η κοπέλα ταράχτηκε αλλά συνέχισε τις συνεδρίες, καθώς ένιωθε εξάρτηση από τον γιατρό της. Ο ψυχίατρος όμως της ασκούσε μεγάλη πίεση και την χειραγωγούσε προκειμένου να την πείσει να ενδώσει. Η κοπέλα όμως αντιστάθηκε και αποφάσισε να τον καταγγείλει, αν και της ήταν πολύ δύσκολο, όπως αναφέρει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ