Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Μπαλάσκας: “Η Αστυνομία συλλαμβάνει τους εγκληματίες – Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα” – ΒΙΝΤΕΟ

"Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά" είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαλάσκας: “Η Αστυνομία συλλαμβάνει τους εγκληματίες – Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα” – ΒΙΝΤΕΟ youtube

Για την έξαρση της εγκληματικότητας μίλησε στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας ο οποίος επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι η Αστυνομία συλλαμβάνει και παραδίδει τους εγκληματίες στην Δικαιοσύνη, η οποία όπως είπε χρειάζεται ρυθμίσεις.

“Η Αστυνομία συλλαμβάνει τους εγκληματίες – Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα”

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Και συνέχισε: «Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».

Δολοφονία Μπερδέση

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην δολοφονία του Τάσου Μπερδέση και στον ρόλο που ο μακαρίτης είχε στο χώρο της νύχτας.

«Τα φουσκωτάρια στο έγκλημα είναι υπάλληλοι. Μη μπερδεύουμε υπαλλήλους, φουσκωτάρια και λύκους. Ο μακαρίτης ο μποξέρ ήταν χαρακτηρισμένος λύκος ενός μεγάλου επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων. Λύκοι είναι αυτοί που θα πάνε να κάνουν την δουλειά. Δεν είναι ποτέ αρχηγοί. Αρχηγοί είναι μεγάλοι επιχειρηματίες που είναι πίσω από μεγάλες νομιμοφανείς επιχειρήσεις. Δεν είναι πάνω από 10 στην Ελλάδα αυτοί που κινούν τα νήματα. Ή μέσα από τη φυλακή είτε έξω» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η δρ εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου, υποστήριξε ότι όσο αλλάζει η κοινωνία αλλάζει και η ποιότητα του οργανωμένου εγκλήματος.

«Κάναμε έρευνα στις φυλακές για το κατά πόσο οι πολεμικές τέχνες από άμυνα αυτοάμυνα και πρωταθλητισμό μπορούν να γίνουν παρέκκλιση και έγκλημα. Μπήκαμε στον Κορυδαλλό και πολλοί αθλητές των πολεμικών τεχνών, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, περνάγανε στην αντίθετη όχθη, φτιάχοντας εγκληματικές ομάδες» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι το οργανωμένο έγκλημα φοράει γραβάτα.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ